Nieuws

Zware ontploffing in Lattakia


20140126-180356_h

Het Syrische nationale leger (SNL) kon negentien terroristen van Jabhat al-Nusra doden in Rabi’a in Lattakia. Ook in andere Syrische provincies werden tientallen terroristen gedood. Een zware ontploffing – zonder duidelijke oorzaak – deed zich intussen voor in de kustprovincie Lattakia. (Foto: SANA)

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 27 januari 2014 – Een zware ontploffing deed zich volgens een Syrische oppositiegroep zondagavond voor in de Syrische kustprovincie Lattakia.

Volgens de Lokale Coördinatiecomités in Syrië maakten bewoners melding van een ‘hevige explosie’ in de wijk Shekh Daher in de havenstad Lattakia.

Het is niet duidelijk wat de oorzaak van de ontploffing was.

Israël schond Libanees luchtruim

Volgens Libanese staatsmedia cirkelden Israëlische oorlogsvliegtuigen over Baalbek en de westelijke en oostelijke bergketens van het land. Maar dergelijke Israëlische grensschendingen met oorlogstoestellen zijn een bijna dagelijks fenomeen en hebben niet noodzakelijk een verband met de ontploffing in Lattakia.

Militaire doelwitten

In januari en mei 2013 viel Israël militaire doelwitten van het Syrische nationale leger (SNL) aan. De bedoeling was om de opmars van het SNL te stuiten. Tel Aviv verschool zich telkens achter ‘wapentransporten van de Libanese verzetsgroep Hezbollah’ als doelwit om hun politiek van steun aan rebellen en terroristen in Syrië te maskeren.

Snobar Jableh

In oktober 2013 vernielde een ontploffing een luchtverdedigingsbasis in Snobar Jableh, ten zuiden van Lattakia. Onbevestigde berichten hadden het toen over een raket die vanop de Middellandse Zee werd afgeschoten en waarbij de rol van Israël niet werd uitgesloten.

Terroristen gedood

In het district Rabi’a in Lattakia kon het SNL zondag negentien terroristen van Jabhat al-Nusra doden en hun voertuigen, uitgerust met zware machinegeweren, vernietigen. Ook afluisterapparatuur en een granaatwerper werden vernietigd.

Een militaire bron vertelde het Syrische persbureau SANA dat verschillende gedode terroristen niet-Syriërs waren. Onder hen bevonden zich Osama al-Nemir, één van de leiders van Jabhat al-Nusra in de regio, Khalid Zatar en Jafar Zainab uit Irak, Alaa al-Mazz uit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Kmal Fakhir-Eddin uit Libanon.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: