Nieuws

Syriërs keren terug naar Barzeh


BdUhECuCAAAl7Nq

Soldaten van het Syrische nationale leger (SNL) verdelen voedsel aan de bevolking van Barzeh in Damascus.

Wederopbouw van Barzeh kan beginnen

THE INDEPENDENT – 26 januari 2014 – Syriërs keren terug naar hun zwaar beschadigde huizen in Barzeh, nu een wapenstilstand de straten weer veilig maakt.

Voor het eerst in de Syrische oorlog heeft een wapenstilstand in een wijk in Damascus er toe geleid dat de rebellen hun wapens en de controle over hun eigen buurt overdragen in ruil voor een einde aan de gevechten. Bij herhaling in andere delen van Syrië hebben dergelijke overeenkomsten potentieel om het geweld te de-escaleren dat heeft geleid tot de dood van 130.000 Syriërs.

Een wapenstilstand hield grip op het weekend in de wijk Barzeh in het noorden van Damascus, die gedurende ten minste negen maanden werd belegerd. Een leider van het Vrije Syrische Leger (VSL), die zich opgaf als Abu Hamzeh, zei: “We hebben een overeenkomst tot verzoening om de rivieren van het bloed dat heeft gevloeid in Barzeh te stoppen.”

De meeste gebouwen in Barzeh, dat ooit 50.000 inwoners telde, zijn zwaar beschadigd of verwoest door bommen en granaten, waardoor flatgebouwen zijn gestript door branden en dikke betonnen vloeren werden stukgeslagen. Honderden vluchtelingen die gisteren – na maanden te zijn weggeweest – terugkeerden naar Barzeh, waren zichtbaar ontdaan door de enorme schade aan hun huizen, die in veel gevallen werden geplunderd.

Bron: The Independent.

.

Be8RQ1XIMAAWu89

De bevolking van Barzeh toont haar steun voor de Syrische regering nu ze opnieuw terug kunnen naar hun stadsdeel.

.

BTBjVnHCEAIspDE

Er is werk aan de winkel om Barzeh opnieuw op te bouwen. Maar als iedereen de handen uit de mouwen steekt, kan veel werk gebeuren in korte tijd tonen andere regio’s waar rebellen en terroristen werden verdreven. Het Syrische volk laat beslist de moed niet vallen.

.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “Syriërs keren terug naar Barzeh

  1. wij zijn op zoek naar Wafae Sarrar. deze vrouw zou tijdens de bomaanslagen daar woonachtig zijn geweest. we vermoeden dat deze jonge vrouw het leven hierbij heeft gelaten. Deze dame was ook hoogzwanger. als iemand ons meer informatie zou kunnen geven of hoe we haar verder zouden kunnen zoeken zouden we u zeer dankbaar zijn. u kan me bereiken op dannyvandewalle2014@gmail.com

    Geplaatst door Hind Sarrar | 26 maart 2014, 21:51

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: