Nieuws

Twee Armeniërs door de terroristische organisatie ISIS om het leven gebracht


Be909yCIIAEc02h

De terroristen van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS), die zowel in Irak als Syrië actief zijn, executeerden vorige zondag ook negen Iraakse soldaten in Fallaujah, in het westen van Irak.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 28 januari 2014 – Het verhaal van Wanis en Minas Livonian, twee Syrische Armeniërs uit het noorden van de Syrische stad Aleppo, lijkt bijna niet van deze wereld. Ze werden gedood door terroristen van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) en de lokale sharia commissie verbood de familie ze te begraven.

Wanis Livonian, beter bekend als Abu Minas, was eigenaar van een kleine ijsfabriek in de wijk Bab in het oostelijke deel van het platteland van Aleppo. De fabriek was het hele vermogen van deze 69-jarige man. Wanneer ISIS de regio vier maanden geleden bereikte, namen zij de controle over van de fabriek.

Niemand kan zich voorstellen wat Wanis en zijn zoon Minas (38 jaar), dachten toen ze besloten om hun leven en hoofd te riskeren om naar de industriële stad in Sheikh Najjar te gaan. Zij hadden zeker niet gedacht dat dit tot hun dood zou leiden.

De vader bezocht de opslagruimte van de in beslag genomen buit bij het ISIS-hoofdkantoor, om een overeenkomst te sluiten met de emir, maar terroristen van ISIS arresteerden hen meteen toen ze erachter kwamen dat ze Armeniërs waren.

Abbu Issa van 'Islamitische Staat van Irak en Sham' (ISIS)

Abbu Issa van ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS)

Volgens een voormalige gevangene, die getuigde tegenover het medium Al-Akhbar, kwam drie maanden later Abbu Issa van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) met een oplossing. Abu Issa zei hen zich te bekeren tot de islam. In dat geval zou de terreurorganisatie ISIS hun ‘veiligheid kunnen verzekeren’. Wanis is getrouwd en heeft twee dochters en een zoon Minas, welke is getrouwd en drie kinderen heeft; de oudste is elf jaar oud. Hun familie probeerde informatie over hun verblijfplaats te verkrijgen, maar het mocht niet baten.

Hoewel Abu Issa had beloofd om ze vrij te laten, vroeg Minas ze drie dagen later, een “onderzoeker” die de gevangenis regelmatig bezocht, over de redenen van de vertraging. Hij antwoordde: “De emir was niet overtuigd door uw bekering tot de islam.” Minas vroeg: “Hoezo was hij dat  niet? We hebben gezworen!” De onderzoeker antwoordde: “Gij, volk van de bijbel zijn vervormd en je overtuigingen zijn ongeldig. U moet hebben beweerd dat je bekeerd bent tot de islam om ons te misleiden.”

Volgens de bron werden de twee mannen, voordat de gevechten tussen ISIS en de gewapende oppositiegroepen de gevangenis bereikte, voorgehouden dat ze samen met andere gevangenen voor een rechter zouden verschijnen. Echter, de rechter was een geweer en het vonnis was twee kogels door het hoofd.

De tragedie eindigde niet met hun dood. Een familielid vertelde Al-Akhbar: “We ontdekten hun dood via het internet. Het was erg triest.” De familie wilde ook de lichamen ophalen. “We wilden een fatsoenlijke begrafenis houden voor hen. Is dat niet het minste wat we kunnen doen?”

Uiteindelijk zijn enkele vrijwilligers bij een maatschappelijke organisatie erin geslaagd om de lichamen te lokaliseren die door het sharia-comité van Aleppo werden bewaard. Ze weigerden de lichamen te overhandigen. Naar verluidt zei de commissie: “Dat is onmogelijk. Ze hebben zich tot de islam bekeerd. Ze zijn nu martelaren en moeten worden begraven op een juiste manier, volgens de sharia.”

Bron: The Syrian Observer.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: