Nieuws

Dertien soldaten van het SNL gedood bij zelfmoordaanslag


Be7Y38fIIAA5zII

Jabhat al-Nusra stuurt zijn zelfmoordterroristen uit: Abu Zubayr al-Jazrawi blies zichzelf op 26 januari 2014 op in Hama.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 29 januari 2014 – Een Saudische en Turkse zelfmoordterrorist van een aan al-Qaida verbonden terreurgroepering bliezen zichzelf op in een auto. Dit gebeurde nabij een controlepost van het Syrische nationale leger (SNL) in het dorp Rahjan in de centrale provincie Hama. Bij de terreuractie van het al-Nusra front kwamen maandagavond dertien soldaten van het SNL om het leven, aldus activisten van de oppositie aan Gulf News.

Rahjan, op het platteland van Hama, is de vroegere woonplaats van de Syrische minister van Defensie Fahd Jassem al-Freij. Al-Freij – die heden in Damascus woont – is een soenniet, zoals de meerderheid in Syrië en de meeste inwoners van Rahjan.

Met de terreuraanslag wilde de terreurorganisatie al-Nusra front (Jahbat al-Nusra) naar eigen zeggen aantonen ‘dat de minister van Defensie niet eens zijn eigen achterban kan beschermen’. Na de terreuraanslag braken gevechten uit tussen het SNL en Jahbat al-Nusra, waarbij acht terroristen – vijf van al-Nusra en drie van andere rebellengroepen – werden gedood.

Malik Imran.

.

BfAXcTrCUAAcmtK

Turki al-Ashari van Jabhat al-Nusra (foto) voerde samen met Abu Dujana al-Jazrawi de zelfmoordoperatie uit waarbij dertien soldaten van het Syrische nationale leger (SNL) om het leven kwamen in Rahjan op het platteland van Hama op 27 januari 2014. – http://justpaste.it/e8lo

.

BfAdU4VCEAA54c-

Turki al-Ashari van Jabhat al-Nusra.

.

BfGF1NUIMAEbeAE

Abu Dujana al-Jazrawi (foto) voerde samen met Turki al-Ashari de zelfmoordoperatie uit in Rahjan op het platteland van Hama op 27 januari 2014.

.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: