Nieuws

Turkije en Qatar leverden rebellen voor ISIS in Irak


001

Een officieel document werd vrijgegeven waaruit blijkt dat Qatar, samen met Turkije, vanuit Libië rebellen naar Irak heeft gestuurd om te vechten voor de terreurorganisatie ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS).

YDH – 28 januari 2014 – Op een Arabisch internetforum werd het document, waarvan wordt beweerd dat het van de in Tripoli in Libië gevestigde ambassade van Qatar afkomstig is, gepubliceerd. Het document bevat de informatie dat Qatar, in samenwerking met Turkije, 1.800 terroristen vanuit Libië via Turkije stuurde naar Irak.

Hoewel de datum in het document niet duidelijk zichtbaar is, is men ervan overtuigd dat het document is gedateerd op 10 januari 2014 en de volgende uitspraken bevat:

Ambassade van de staat Qatar in Tripoli

Qatar, Doha, ministerie van Buitenlandse Zaken, hoofd Arabische zaken/Mijn beste broer

Betreft: Voorbereiding van vrijwilligers om in Irak te vechten

Uwe Excellentie, wij willen u inlichten over het feit dat met name in de kampen in Benghazi, Zawiya, Misrata en Zintan de militaire opleidingen en het gebruik van zware oorlogswapens, om te vechten in de oorlog in Irak, door 1.800 vrijwillige Marokkaanse en Noord-Afrikaanse onderdanen zijn afgerond. Wij stellen voor dat de strijders, in drie partijen, via de Libische havens naar Turkije en van daar via het grondgebied van Koerdistan, Irak binnen zullen dringen.

Wij verzoeken u van de Turkse kant een geschikte haven te coördineren waar de strijders worden aanvaard en ons spoedig hierover te informeren.  

In afwachting van uw berichtgeving,

Nayef Abdullah El-Imadi.

Bron: YDH.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: