Nieuws

School verlaten voor jihad? Twee vijftienjarige Fransen reizen naar Syrië om te vechten


rtx170u8.si

Terroristen van de aan al-Qaida verbonden ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) tijdens een optocht in een Syrische stad. (Foto: Reuters / Yaser Al-Khodor)

RUSSIA TODAY – 18 januari 2014 – Twee tieners uit Toulouse in Frankrijk zijn afgereisd naar Syrië om al-Qaida strijders te worden. Ze zullen de jongste westerlingen ooit zijn die deelnemen aan het conflict, meldden lokale media.

De Franse jongens, die om juridische redenen niet genoemd mogen worden, kwamen op 6 januari 2014 niet opdagen voor school. In plaats daarvan gebruiken ze een kredietkaart om naar Syrië te reizen, volgens het dagblad La Depeche.

Een van de vaders van de jongens heeft een oproep gedaan voor de jongens om terug te keren naar Frankrijk en vertelde de krant dat zijn zoon werd gehersenspoeld door islamitische extremisme op internet.

Hersenspoeling door extremisten

“Vanaf het begin van december werd mijn zoon online gehersenspoeld. Er waren uitwisselingen op Facebook en hij bekeek video’s over de oorlog in Syrië. Op zijn computer en op zijn telefoon was hij actief op sociale media met zijn vriend”, zei hij.

De vader zei dat hij op dinsdag met zijn zoon had gesproken, die hem zei dat hij een maand lang niets van hem zou horen, tenzij hij zou worden vermoord.

“Hij was met al-Qaida strijders. Tijdens zijn laatste telefoontje naar ons, praatte hij over zijn strijders als zijn ‘broers’.” voegde de vader van de jihadist eraan toe.

700 Franse jihadisten in Syrië

In zijn nieuwjaarstoespraak zei de Franse president François Hollande dat zo’n 700 Franse burgers uit Frankrijk naar Syrië waren vertrokken. Zij voegen zich bij duizenden buitenlanders die naar Syrië zijn gereisd om zich aan te sluiten bij de strijd tegen het bestuur van president Bashar al-Assad.

De Franse autoriteiten zeggen te worden geconfronteerd met een golf van werving zoals nooit eerder gezien.

‘Industriële recrutering’ van jihadisten

“We zien hedendaags een massa werving die niets te maken heeft met de rekrutering voor de oorlogen in Bosnië en Afghanistan. Dat was een paar dozijn mensen per jaar. Dit is als een fabriek”, vertelde een niet nader genoemde Franse bron aan de krant Le Figaro.

De Franse inlichtingendiensten geloven dat veel van de jonge mannen in eerste instantie werden aangetrokken tot de spanning om het bestuur van president Assad omver te werpen, maar de strijd trekt nu mensen aan die willen deelnemen aan de jihad.

Arme woonwijken in grootsteden

De meeste jonge Franse onderdanen die in het Midden-Oosten belanden om in de heilige oorlog te vechten komen uit arme woonwijken uit steden zoals Parijs en Marseille, waar de omstandigheden slecht zijn en er weinig kansen zijn.

De zaak van de twee tieners komt overeen met die van twee andere jonge mannen uit Toulouse, Nicolas Bons, 30 jaar en zijn 22-jarige halfbroer Jean-Daniel die zich beiden tot de islam bekeerden drie jaar voordat ze werden gedood in de Syrische oorlog in 2013. Voordat ze stierven, maakten beide jonge mannen een YouTube video-opname om hun ‘broeders’ aan te moedigen om mee te vechten.

Mohammed Merah

Mohammed Merah, ook uit Toulouse, trainde met al-Qaidastrijders in Afghanistan voordat hij naar Frankrijk terugkeerde om daar zeven mensen dood te schieten in 2012, waarna hij vervolgens werd neergeschoten door de politie.

Volgens de Franse krant Le Monde kunnen jonge mannen die in Syrië vechten vaak alleen onder politietoezicht worden gebracht wanneer ze terugkeren naar huis omdat het moeilijk is voor justitie om ze aan te klagen voor een misdaad of van deelname aan terrorisme.

Om hierin verandering te kunnen brengen zouden aanklagers moeten bewijzen dat de persoon in kwestie betrokken zijn bij een terroristische aanslag op burgers of deel uitmaakten van een terreurgroep, maar de aard van de rebellengroepen in Syrië maakt het moeilijk om duidelijke schakels naar terreur te bepalen.

Bron: Russia Today.

.

BfLMgwsCEAAK0iS

Waar was de ‘internationale gemeenschap’ toen ‘gematigde rebellen’ kerken en huizen in Maloula aanvielen?

.

BfLY_VECIAACymM

Voor het beledigen van God gaven ‘gematigde rebellen’ een man zweepslagen in Maskanah in Aleppo.

.

Be3w8swCIAAoDpw

Wanneer zij sterven, steken wij nooit de schuld op ‘de revolutie’, maar op president Assad.

.

BfKiyW9CcAAFf3Y

De Saudische terrorist Muadh Ali al-Ghanem, die werd gedood in Idlib.

.

BfJxp5rIAAABVSb

Wanneer zullen toeristen zoals voorheen het mooie Damascus bezoeken?

.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “School verlaten voor jihad? Twee vijftienjarige Fransen reizen naar Syrië om te vechten

  1. De islam IS ! hersenspoeling. Godsdienst is een uitvinding van het kapitalisme. Verbieden die levensgevaarlijke onzin.

    Geplaatst door gerritvoorheenberendGerrit | 30 januari 2014, 10:27

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: