Nieuws

Syrische vredesonderhandelingen – Schaamteloos


1609781_694689413886439_1315378204_n

Agenten in Montreux achter de Syrische vlag, tijdens een manifestatie aan de vergadering van Genève 2.

WILLY VAN DAMME’S WEBLOG – 20 januari 2014 – Dat men in de internationale machtspolitiek zoals de westerse alliantie die voert geen enkele schaamte heeft bleek al vandaag, twee dagen nadat men hondsbrutaal die Syrische Quislings van de Syrische Nationale Raad naar de ‘vredesonderhandelingen’ in het Zwitserse Montreux sleepte.

Ongemakkelijk voelen

Na hun gedwongen ja kregen zij nu plotseling te horen dat ook Iran er als volwaardig onderhandelaar zal aanwezig zijn. En dat is voor die jihadisten een nog erger vijand dan Assad de Duivel. Het is alsof zij aan tafel moeten gaan zitten met de gezanten van Beëlzebub. En het is uiteraard geen toeval dat men dit hen twee dagen na hun geforceerde ja later weet te melden.

Deze Quislings zoals Ahmad Jarba en Salim Idris moeten zich dan ook wel heel ongemakkelijk voelen met deze gang van zaken. Opnieuw klonk trouwens na het horen van dat bericht in hun omgeving het no passaran ‘geen onderhandelingen in Genève’.

De Iraanse Opperste Leider, Ali Hosseini Khamenei

De vredesconferentie in Montreux rond Syrië zal zoals feitelijk kon verwacht worden er een zijn in aanwezigheid van de Iraanse ayatollahs. Hier de Iraanse Opperste leider Ali Hosseini Khamenei. En Saoedi Arabië zwijgt hierover tot heden. Veelzeggend.

Ze beseffen nu meer dan wie ook dat als men het geld van Saoedi Arabië, de VS en Qatar aanneemt dat men dan ook geheel naar hun pijpen moet dansen. En dat dansen blijkt dus wel heel pijnlijk te zijn. Het is voor hen alleen maar te hopen dat die jihadisten zich nu ook niet tegen hen gaan keren. Het zou niet de eerste rebellenleider zijn die er het leven laat.

Maar wie dat verradersgeld aanneemt moet weten op welk pad hij zich begeeft. En van enig medelijden, empathie of welk sociaal gevoel zal er in dat milieu geen sprake zijn. Integendeel, wie verraad pleegt moet beseffen dat men ook hem kan verraden. Het is het spel eigen aan het oorlog voeren, en dat deden ze met ogenschijnlijk veel overtuiging.

John Kerry als Pinoccio

En dat Iran nu aan tafel mag aanschuiven is natuurlijk logisch. Het land is een regionale grootmacht die een sterke rol speelt in dit conflict. Het is in de as Hezbollah, Syrië, Irak en Iran de voornaamste speler. En als jihadistenfinancier en oorlogsstoker Saoedi Arabië op die vredesconferentie aan tafel mag gaan zitten, zo dus ook zeker Iran.

De officiële verklaringen van de VS dat de uitnodiging van Iran voor hen een totale verrassing is kan bij insiders alleen maar hoongelach veroorzaken. De door Ban Ki-moon, secretaris-generaal van de VN, verstuurde uitnodiging kan in de praktijk immers alleen met toestemming van de VS gebeuren. En desnoods kan Washington zeggen dat die conferentie in dit geval niet meer kan doorgaan. Maar dat doet men niet.

De argumenten die John Kerry, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, vorige week nog gebruikte om Iran in Montreux te weren zijn dan ook een van zijn vele leugens. Maar dat die man meer liegt dan de waarheid vertelt wekt alleen bij de heel grote naïevelingen nog verbazing.

Volgens Kerry onderschreef Iran immers de basisdoelstellingen van die vredesconferentie niet, zijnde het oprichten van een Syrisch overgangsbewind. Waarbij de westerse traditionele pers dit regelmatig nog steeds laat uitschijnen als zijnde een dan zonder Assad. Wat natuurlijk niet klopt. Het was in 2012 toen men die basisdoelstellingen op papier zette de Amerikaanse hoop, meer niet.

Ban Ki-Moon (links) en John Kerry

VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon en John Kerry, Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken, hebben pret. Over het kloten van die Syrische Quislings?

En voor zover geweten heeft Iran sinds vorige week over deze zaak op geen enkel ogenblik een ander geluid laten horen en blijft het met geld, militaire instructeurs en wapens pal achter Syrië en Assad staan. Met andere woorden: Men beloofde die Quislings een vredesconferentie zonder Iran terwijl men toen al perfect wist dat Iran ging aanwezig zijn.

Het lot van Quislings

Voor dat soort van politiek heeft men een goed woord: Schaamteloos. Maar die Quislings verdienen natuurlijk niets beter. Het is in de geschiedenis steeds het lot geweest van dat soort volk. In het beste geval mogen ze na het volbrengen van hun bloederig werk bij hun meester gaan rentenieren zoals de Laotiaanse drugsproducent en drugsgroothandelaar Vang Pao. Anders is het dood met de kogel.

Ondertussen bleek gisteren uit een reportage op de Nederlandse TV dat de autostrade van Damascus naar het noorden met de steden Homs en de havenstad Latakia geheel open te zijn met vrij druk verkeer. Veel van de door die jihadisten gecontroleerde verzetsaarden zoals in Yabroek, Moadamiya, Yarmouk, Barzeh en Homs zijn ook geheel omsingeld. Het militaire verzet is er op sterven na dood.

Ook lieten die Quislings van de Syrische Nationale Raad zaterdag weten dat drie gewapende verzetsgroepen hun deelname aan die vredesconferentie steunen. Wie dat dan mogen zijn werd ons echter geheel onthouden.

Regering in Libanon

Zou het misschien gaan om de verzetsgroepen van Salim de slager om het hoekske, die van Abdul de visserman van de uithoek en die van Mohammed zonder baard zijn? Wedden dat Idris en Jarba binnenkort alleen nog in regeringsgebied durven komen? Het is feitelijk al nu het geval. Maar misschien krijgen sommigen een ministerpost onder Assad met pakken zwart Saoedisch en Amerikaans geld als extra. De oude dag nietwaar!

De aankondiging vandaag dat de westerse sancties tegen Iran gedeeltelijk werden opgeheven en die van de Libanese president Michel Sleiman dat er nog deze week een nieuwe Libanese regering met daarin Hezbollah en de clan Hariri zal gevormd worden komt dan ook niet als een verassing. Ze hangen aan elkaar verbonden. De aankondiging van Sleiman gebeurde trouwens onmiddellijk na overleg met buitenlandse diplomaten.

De as Iran/Irak/Syrië en Hezbollah wint op alle fronten. En wie deze blog al een tijd volgt zal zien dat dit geen echte verrassing kan genoemd worden. Het stond al in 2011 in de sterren geschreven. En mits men ver kon zien kon men dit toen ook al opmerken.

Bron: Willy Van Damme’s Weblog.

Willy Van Damme.

.

Naschrift:

1) Kort na de middag, dus vrij laat, reageerde ook de Saoedische regering. Volgens al Arabiya, een nieuwszender en website in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten, daarbij stellende dat het onaanvaardbaar is zolang Iran niet die vermeende basisdoelstellingen onderschrijft.

Maar verder gaan ze blijkbaar niet. Ze herhalen dus gewoon het standpunt van Washington, Parijs en Londen. Ook hier geen Saoedische dissidentie meer. Riaad loopt gewoon zoals voorheen terug in de Amerikaanse pas. Zoals zo te zien ook Frankrijk.

Van de levering met Saoedisch geld door Frankrijk van drie miljard dollar aan wapens aan het Libanese leger zal zo te zien niet veel in huis komen. Die oorlog gaat – gelukkig – voorlopig niet door. Men zag het toen als een tegen Iran en de VS gerichte wraakoefening. Wiens arm werd hier omgewrongen?

2) Nadat Iran opnieuw publiek zijn visie over die vredesconferentie weigerde te wijzigen en elke voorwaarde voor deelname verwierp kon Ban Ki-moon moeilijk anders dan die uitnodiging voor Iran laat deze avond intrekken. De Syrische Nationale Raad, of wat daarvan overblijft, had immers gesteld niet naar Montreux te gaan indien Iran zou komen.

En alhoewel, zoals de BBC World correspondent bij de VN het deze namiddag stelde, niemand hen in New York serieus neemt hebben ze hen toch nodig om iets te hebben dat wat op een gesprekspartner lijkt.

In Syrië zijn er echter twee strijdende partijen, het Syrische leger en de in vele groepen verdeelde jihadisten. En die laatsten blijven hoe dan ook weg. De enige bedoeling van die vredesconferentie kan dan ook alleen maar de verzwakking van die jihadisten zijn.

Het feitelijk centrale thema in Montreux is dan ook zoals president Assad zegt: de strijd tegen het terrorisme.

.

index.

Intussen in Syrië…

.

Terroristen beweren ‘een gebouw, in gebruik door de Syrische autoriteiten, in de nabijheid van de algemene administratie van de luchtverdediging te hebben opgeblazen in Mleiha nabij Damascus’. Ze beweren dat daarbij ‘tachtig soldaten van het Syrische nationale leger (SNL) werden gedood’. Hoe de terroristen aan dat precieze cijfer kwamen en of hun beweringen over deze aanval correct zijn is onduidelijk. Eerder lieten terroristen verschillende gelijkaardige propagandavideo’s zien, waarvan later bleek dat ze leegstaande gebouwen hadden opgeblazen, om de moraal van het SNL en het Syrische volk te ondermijnen.

.

Bfgz8byIQAANDJt

Martelaar van Hezbollah, Mahdi Yousef, gedood tijdens het uitoefenen van het verzet.

.

Bfgy0S5IYAA7-Z2

Martelaar Salah Yousef van Hezbollah, die een zelfmoordaanslag uitvoerde tegen terroristen om zijn vrienden te bevrijden in Oost-Ghouta op het platteland van Damascus in Syrië, een maand geleden.

.

Bfgzo8iIAAENiBE

Ibrahim Muslmani, een martelaar van Hezbollah, die de dood vond bij het uitvoeren van het verzet.

.

BfUxDlOCcAARyDS

De Amerikaanse buitenlandse politiek.

.

Jabhat al-Islam verloor meer dan dertig terroristen toen een Hind-helicopter van het Syrische nationale leger (SNL) hun posities aanviel nabij de gebouwen van de graanmolens in Adra op het platteland van Damascus, aldus @KeepingtheLeith.

211 gewapende mannen gaven zichzelf over aan de Syrische autoriteiten op het platteland van Homs. In de stad Jaramana op het platteland van Damascus maakten mortiergranaten van terroristen 24 gewonden, aldus SANA.

24 terroristen werden gedood nabij het al-Safir Hotel in Maloula op het platteland van Damascus, toen ze in een hinderlaag vielen van het SNL, aldus @KeepingtheLeith. Op 1 februari 2014 werden 21 terroristen gedood in Zara in Homs. Militaire operaties door het SNL, de nationale verdediging en het SSNP gaan verder in deze strategische stad nabij al-Hosn.

Fabrication in BBC Panorama’s ‘Saving Syria’s Children’

.

BfdZkrJCAAANda7

Terroristen in Zara en al-Hosn in Homs zijn volledig ingesloten door het SNL en het is een kwestie van tijd voor ze hun meerdere moeten erkennen.

.

BfhGoEACcAAe_WM

Door het SNL gedode terroristen in Zara in het westen van Homs. Video’s: http://youtu.be/VHa7wv545R0http://youtu.be/kMyRrWsXG8ghttp://youtu.be/7A_HHoJNhrI .

.

Amerikaans vliegtuig brengt wapens voor terroristen naar Jordanië

20140202-201712_h

Jordaanse nieuwsbronnen meldden dat een Amerikaans vliegtuig oorlogswapens bracht naar de luchthaven van al-Mafraq in Jordanië. Deze waren bestemd voor terroristen in Syrië en 1.500 in het vluchtelingenkamp van Zaatari opgeleide rebellen. Volgens het Syrische persbureau SANA gaan ze ‘50.000 andere gewapende mannen in Syrië vervoegen’. De recentste bewapening van terroristen in Syrië via Jordanië komt na een geheime stemming in het Amerikaans parlement. – http://sana.sy/eng/22/2014/02/02/525776.htm

.

Bfggwl7CAAEn7ev

Een foto van het Israëlisch bloedbad in de Palestijnse vluchtelingenkampen van Sabra en Shatila in de Libanese hoofdstad Beiroet. Deze prent werd door Syrische opposanten misbruikt als ‘een bloedbad door het Syrische bewind in Hama in 1982’.

.

1507913_699115656777148_1045679746_n

Een oude foto van Syrische vrienden. Maar wat is er van hen geworden? Diegene aan de rechterkant vecht met het Vrije Syrische Leger (VSL), diegene in het midden strijdt met het SNL en al de anderen zijn dood.

.

1554353_698704680151579_1419902324_n

Deze vier jonge mannen waren de beste vrienden en samen sloten ze zich aan bij het SNL, toen hun land in nood was. Ze vochten allen dapper om Syrië te redden van een vijand die het graag 1.000 jaar terug in de tijd wil sturen. Ze stierven alle vier dapper met een hart vol liefde voor Syrië, in verschillende steden. We zullen jullie niet vergeten dappere helden, jullie bloed dat heeft gevloeid, zal Syrië voeden en sterker maken. Jullie vaders, moeders, broers en zussen zullen je niet alleen missen. Ook Syrië zal jullie missen! Onze trots, onze beschermers, het Syrische Nationale Leger. Rust in Vrede!

.

BOGIChsCQAIpx-n

Terrorist Mohamed Jihad al-Mahamed werd door het SNL gedood in Daraa.

.

BOF8R5oCUAAKij4

Oude foto van het treinstation in Daraa.

.

BN18mJxCcAANEO4

Volgens tegenstanders van de Syrische regering werd Mohamad al-Jabawi, medisch student aan de Universiteit van Damascus en afkomstig uit Inkhel in Daraa, in de gevangenis doodgemarteld.

.

BNrtMQwCUAA5BEu

Veldhospitaal in Daraa.

.

BNn7LxjCYAE6RH_

De Tunesische huurling Bassam Yunis uit Sidi Bouzid werd door het SNL gedood in Aleppo.

.

BOLzUBLCcAARgzJ

Het SNL vernietigde voertuigen van terroristen, geladen met wapens, in de stad Raqqa.

.

BOK6lliCQAErM-c

Een kind huilt om haar dode vader, terwijl ze naar zijn foto’s kijkt. Volgens tegenstanders van de Syrische regering werd hij door het SNL gedood.

.

BOAEXcvCQAEEZI5

Dit is een foto van de Italiaanse rebel Giuliano Ibrahim Delnefo. Giuliano, die 24 jaar geleden in Genua werd geboren en zich bekeerde tot de islam, trad toe tot het gewapend verzet in Syrië. Hij werd gedood bij gevechten tegen het SNL in het noorden van het land. Volgens bronnen bij de Italiaanse veiligheidsdienst was een onderzoek gaande tegen Giuliano wegens ‘internationaal terrorisme’.

.

BIL_caGCcAEKARH

Deze christelijke soldaat van het SNL werd gedood bij het verdedigen van het schrijn van Sayeda Sakina.

.

BN3tqbkCcAAtWy6

Tunesische terrorist gedood door het SNL in Aleppo.

.

BNzQ-H9CQAIXnSj

Drie Syrische burgers die aan de Syrisch-Iraakse grens werkten, werden gedood door terroristen van het al-Nusra front en hun lichamen werden opgehangen.

.

BNyz-7qCIAAdx7m

Hussam Shukry Sarhan, die werkte voor de Syrische televisie, was één van de doden bij een zelfmoord bomaanslag in Bab Sharqy op 27 juni 2013. – http://english.al-akhbar.com/node/16262

.

BNxcZVeCAAAJApD

De zelfmoordactivist van de bomaanslag in Damascus op 27 juni 2013, waarbij vier doden en 25 gewonden vielen, volgens @gi_syrian .

.

BfiZedaIgAAVq3J

President Bashar al-Assad op weg naar zijn werk in Damascus.

.

282341997

Senior Liwa al-Fateh commandant gedood bij een zelfmoordaanslag door de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) in al-Rai in Aleppo. – http://aksalser.com/?page=view_articles&id=2ed3ec1507382338c2bd8520089c11e5

.

BfbFPfgCAAAsZod

De militaire brigadecommandant van Suqur al-Sham, Abu Hussein al-Deek, werd gedood door buitenlandse huurlingen van ISIS

.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: