Nieuws

Syrië en India bespreken het verbeteren van academische en wetenschappelijke samenwerking


20131225-160032_h519451

Foto: SANA.

SANA – DAMASCUS – 25 december 2013 – Op woensdag bespraken de minister van Hoger Onderwijs Dr. Malek Ali en de Indiase tijdelijke assistent-minister van Buitenlandse Zaken Sandeep Kumar de mogelijkheden in verband met het revitaliseren van de wetenschappelijke samenwerkingsovereenkomsten tussen de twee landen, het verhogen van studiebeurzen en opleiding.

Tijdens de vergadering benadrukte Ali de inzet voor de versterking van de wetenschappelijke, academische en technische samenwerking met India. Hij loofde de Indiase steun aan Syrië op diverse gebieden tijdens de huidige fase, vooral op het gebied van onderwijs.

India blijft open voor Syrische studenten en verwelkomt het idee over het verhogen van studiebeurzen en het verzorgen van opleidingen voor Syrische werknemers, aldus Kumar. Bovendien wordt het versturen van Indiase professoren en deskundigen vereenvoudigd. Ze geven namelijk steun aan de Syrische inzet voor de herscholing en het opleiden van de werknemers.

De versterking van culturele en wetenschappelijke samenwerking tussen de twee landen wordt niet verhinderd door de huidige situatie in Syrië, bevestigde Kumar.

H. Sabbagh.

Bron: SANA.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: