Nieuws

600 ton militaire hulp aan rebellen in Syrië


348307_Syria-Aleppo

Rebellen van het zogenaamde Vrije Syrische Leger (VSL) schieten op legertroepen in de wijk Salahedine in de noordelijke Syrische stad Aleppo op 22 augustus 2012.

PRESS TV – 29 januari 2014 – Westerse landen hebben de wapenleveringen aan rebellen, die vechten tegen de Syrische regering, verdubbeld, meldt een rapport over de lopende besprekingen met betrekking tot de crisis in het Arabische land.

De Verenigde Staten (VS) hebben in januari de leveringen van wapens en munitie aan rebellen, die zijn verbonden aan het opperste militaire commando van het Vrije Syrische Leger (VSL), meer dan verdubbeld.

De VS hebben meer dan 600 ton militaire hulp geleverd aan de rebellen sinds het begin van het crisisberaad van Genève-II in Zwitserland begon op 22 januari 2014.

Het hoge militaire commando heeft een band met de door het Westen gesteunde oppositie, de Syrische Nationale Coalitie (SNC), die op dit moment in gesprek is met de Syrische overheid.

“We hebben twee keer zoveel wapenleveringen van de VS, Frankrijk, Saudi-Arabië en Qatar gezien”, zei ook Abu Mohammed al-Quneitri, hoofd van de inlichtingendienst van het VSL in het zuiden van Syrië.

De Syrische afgevaardigde minister van Buitenlandse Zaken Feisal al-Meqdad houdt Washington aansprakelijk voor het ondersteunen van ‘terroristische groeperingen’. In een afzonderlijke verklaring beschuldigde Damascus de VS ervan de besprekingen van de vredesconferentie in Genève te ‘ondermijnen’.

Bron: Press TV.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: