Nieuws

Een tsunami van doden in Syrië


Bf0itM1CYAAc3Ck

Soldaten van de nationale verdediging.

Opiniestuk door Malik Imran

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 7 februari 2014 – De voorbije drie jaren publiceerde de Mediawerkgroep Syrië op deze blog de namen en foto’s van duizenden buitenlandse huurlingen die in Syrië gedood werden.

De instroom en eliminatie van jihadisten bereikt heden een hoogtepunt. Sociale media melden elke vijf minuten een nieuwe naam of foto van een in Syrië gedode terrorist. Zelfs met tientallen vrijwilligers is het een vloedgolf van doden die niet bij te houden is. Daarnaast zorgen de gevechten tussen rebellen onderling en de strijd tussen het Syrische nationale leger (SNL) en terroristen wekelijks voor honderden burgerslachtoffers, die door de strijdende partijen misbruikt worden als menselijk schild of mee in de bloedige strijd betrokken raken. Door de gevaarlijke toestand op het terrein en het risico op ontvoering door terroristen is het aantal journalisten beperkt dat verslag kan uitbrengen over het leed van deze burgers. Kleine lichtpuntjes waren de voorbije week de humanitaire hulp die de bevolking in Yarmouk, de Oude Stad van Homs en in delen van de provincies Aleppo en het platteland van Damascus kon bereiken, evenals de evacuatie van honderden burgers aldaar.

Meerderheid jihadisten zijn niet-Syriërs

Door de ongeziene tsunami van doden zullen we op deze blog niet langer alle ter beschikking zijnde foto’s van jihadisten blijven posten. Uiteindelijk is het voor iedereen duidelijk dat een overgrote meerderheid van deze terroristen niet-Syriërs zijn. Veelal gehersenspoelde jonge mannen, wier ware aard nooit bekend zal worden omdat Saudische sheiks en andere despoten voor hen een andere toekomst in gedachten hadden.

Azeri’s, Saudi’s en Tsjetsjenen

Bf0QtZbCcAAyb6e

Terrorist Fariz van het al-Nusra front, afkomstig uit Azerbaijan, aan de Kaspische Zee (links) en gedood door het Syrische nationale leger (SNL) (rechts).

De buitenlandse terroristen die Syrië ontwrichten en kapot maken komen in vloedgolven toe. Heden is er een enorme instroom uit Azerbaijan, Saudi-Arabië en Tjetsjenië. De grootste groep buitenlandse huurlingen vormen op dit ogenblik de Tsjetsjenen met 14.000 rebellen volgens Press TV. Minstens 3.671 Tsjetsjenen werden reeds gedood in het Syrisch conflict en 1.397 worden vermist. Saudi-Arabië stuurde reeds 12.000 terroristen naar Syrië. Volgens columnist Mehmet Faraç van Aydınlık bevonden zich onder de 3.872 gedode Saudische terroristen ook zeven kadi (moslimrechters). 2.689 Saudische rebellen worden vermist.

In de Tunesische krant Al Chourouk verwijst Faraç ook naar 11.000 Irakezen, 9.000 Libanezen, 5.600 Turken, 5.000 Palestijnen, 4.400 Libiërs, 4.000 Tunesiërs, 2.600 Egyptenaren en 2.400 Jordaniërs, die sinds maart 2011 Syrië aandeden voor de jihad.

336 Belgische jihadisten

De Palestijnen, Tunesiërs en Jordaniërs zijn bijna uitsluitend actief bij de terreurgroeperingen al-Nusra front of de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS). 337 Belgische jihadisten zouden in Syrië actief zijn of geweest zijn volgens jihad-deskundige Guy Van Vlierde van Het Laatste Nieuws.

Minstens vijftig Indonesiërs zagen in de Levant ‘de eindstrijd van het einde der tijden’ en trokken sinds 2012 via Turkije naar Syrië. Het Institute for Policy Analysis of Conflict in Jakarta waarschuwt dat nog meer Indonesische jihadisten onderweg zijn.

Al-Qaida zegt banden met ISIS op

BeyAyJUCMAEMsm1

Twee jonge Mujahideen van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS); niet ouder dan veertien jaar.

De ISIS-terroristen maken het heden zo bont met moorden in Syrië, dat zelfs de terreurorganisatie al-Qaida niets meer met hen te maken wil hebben, volgens frontman Ayman al-Zawahri.

Dollars, wapens en nog meer wapens

Intussen gaven Amerikaanse instanties honderdduizenden dollars aan rebellencommandanten in Jordanië, volgens oppositiebronnen tegenover Press TV. Een cargovliegtuig met wapens voor rebellen landde deze week op de Jordaanse luchthaven van Mafraq. Terwijl de Amerikanen tijdens de eerste ronde van de Genève-II gesprekken ook al 600 ton wapens leverden aan terroristen in Syrië!

De terreinwinst van het SNL tegen buitenlandse huurlingen zint de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry allerminst. Dat Damascus de controle heeft over de autoweg van Damascus tot Lattakia en bijna alle gebied van de hoofdstad tot deze kuststad had niemand een jaar terug kunnen denken. In 2012 hing het lot van het Syrische volk en de seculiere staat nog aan een zijden draadje toen rebellen op het punt stonden om Damascus in te nemen en dagelijks zware klappen toebrachten aan het SNL.

Steun uit sjiitische hoek

De actieve inzet van Hezbollah-strijders aan het front en sjiitische vrijwilligers uit Irak, Iran en Jemen om voornamelijk in te staan voor de veiligheid van ambassades, ministeries, instellingen, havens, luchthavens, konvooien, krachtcentrales en strategische plekken zorgden ervoor dat het SNL werd ontlast van deze taken. De nationale verdediging zorgde voor de lokale veiligheid en op talrijke plaatsen op het platteland van Damascus, zoals in Harasta, Qaboun en Barzeh, werd een staakt-het-vuren van kracht dat goed standhoudt. Amnestiewetten zorgden ervoor dat vele duizenden terroristen zich de voorbije maanden overgaven aan de Syrische autoriteiten.

Spaanse burgeroorlog

Tijdens de Spaanse burgeroorlog (1936-1939) kwamen naar schatting 500.000 mensen om het leven, waarvan 200.000 door oorlogshandelingen. 110.000 vochten voor de republikeinen en 90.000 voor de nationalisten of tien procent van het aantal soldaten dat deelnam aan de gevechten sneuvelde, volgens John Simkin van Spartacus Educational. Na 988 dagen was de Spaanse burgeroorlog voorbij, maar de overwinnaars – de conservatieve nationalisten van generaal Francisco Franco – lieten nadien nog tienduizenden tot honderdduizend tegenstanders executeren. Het einde van een oorlog staat niet altijd garant voor een einde aan het bloedvergieten. De 9.000 doden die in 2013 door oorlogsgeweld in Irak vielen, laten zien hoe snel de situatie opnieuw totaal de verkeerde kant kan opgaan.

Syrië: 1.029 dagen oorlog

Na 1.029 dagen raast de oorlog in Syrië als een dodelijke tsunami verder. Het aan de oppositie verbonden Syrisch Waarnemingscentrum voor Mensenrechten telde – sinds maart 2011 – 53.167 gedode soldaten van het SNL, naast 271 strijders van Hezbollah en 338 strijders van andere sjiitische groeperingen, die vochten aan de kant van het SNL. Het centrum beweert dat ook 50.000 burgers de dood vonden in Syrië.

55.000 gedode terroristen

Onze bron in Damascus bevestigt ongeveer 55.000 gedode terroristen in Syrië sinds maart 2011, waarvan men 31.000 rebellen met naam kon identificeren. Het Syrisch Waarnemingscentrum voor Mensenrechten beschikt over een namenlijst van 31.629 gedode terroristen en dossiers van 2.824 lichamen die men niet kon identificeren in Syrië.

Het totaal aantal doden bij de oorlog in Syrië kan dus oplopen tot bijna 160.000 of alle inwoners anno 2014 in een stad als Enschede of Nijmegen.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: