Nieuws

Analist: vijanden proberen crisis in Syrië te verlengen (VIDEO)


Brian Becker is directeur van de anti-oorlogscoalitie ANSWER. Russia Today (RT) internationaal had een vraaggesprek met hem over de ontwikkelingen in Syrië.

.
PRESS TV – 30 januari 2014 – Het werkelijke doel van de landen die zich tegen de Syrische regering verzetten is een verlenging van het conflict in Syrië, ondanks de Genève-II onderhandelingen omtrent het Arabische land, aldus een analist tegenover Press TV. (VIDEO)

“Ze praten op het moment in Genève over vrede, maar ik denk dat het echte doel is de oorlog aan de gang te houden en dat is de reden dat ze meer wapens, waaronder zware wapens, naar Syrië sturen”, zei Brian Becker afgelopen donderdag.

Hij zei dat de rebellen, die tegen de regering van president Bashar al-Assad strijden, wapens hebben ontvangen uit Jordanië, Saudi-Arabië, Turkije en Qatar.

Becker voegde hieraan toe dat de Amerikaanse geheime inlichtingendienst CIA wapens aan de rebellen levert via Jordanië.

Hij zei dat de situatie in Syrië nu ‘in het voordeel van de regering van president Assad is, vanwege het militaire vermogen van de regering, maar ook vanwege de internationale bondgenoten en de hoeveelheid steun die Assad nog steeds ontvangt van een aanzienlijk deel van de bevolking. Daarom willen ze de Syrische regering reduceren en zwakker maken op de lange termijn’.

Becker bekritiseerde de wettigheid van de aanwezigheid van oppositiegroepen bij de onderhandelingen in Genève. “Voor wie spreken zij?”, vraagt Becker zich af.

“Zij (de oppositie) zijn de geselecteerde afgevaardigden van het Westen, maar hebben zij ook echt macht over de rebellen aan de grond?”, werpt hij op.

Woensdag zei Lakhdar Brahimi, de speciale gezant van de Verenigde Naties (VN) voor Syrië, dat er een ‘behoorlijk groot’ gat is tussen de rivaliserende groepen die onderhandelen in Genève.

De onderhandelingen hebben als doel het vinden van een politieke oplossing voor de dodelijke crisis die sinds maart 2011 in Syrië woedt, maar de twee groepen zijn verdeeld als het gaat over de belangrijkste onderwerpen.

Volgens de VN zullen eind 2014 meer dan vier miljoen Syriërs gedwongen worden hun huis te verlaten vanwege het escalerende conflict in het land.

KA/HJL.

Bron: Press TV.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: