Nieuws

Pauselijke nuntius vraagt uitbreiding hulp voor Syrische bevolking


BgCqN9wIgAEUrr1

Ondanks schietincidenten, waarvoor de strijdende partijen elkaar de schuld gaven, kon men vele honderden burgers evacueren uit de oude stad van Homs.

KERKNET (Asianews) – BRUSSEL – 9 februari 2014 – De pauselijke nuntius in Syrië, aartsbisschop Mario Zenari, dringt aan op de uitbreiding van de humanitaire hulp voor Syrië. Vrijdag werd een broos drie dagen durend bestand van kracht voor de evacuatie van vrouwen en kinderen uit Homs en de verstrekking van humanitaire hulp aan 2.500 noodlijdenden in de stad. Zaterdag waren er al opnieuw beschietingen. Beide partijen beschuldigden elkaar van de schending van het akkoord.

De pauselijke nuntius noemt de hervatting van de hulp voor Homs een bemoedigend teken. “Maar dit is slechts een eerste, weliswaar belangrijke, stap. In het hele land hebben 2,5 miljoen mensen hulp nodig.” De nuntius benadrukt dat er voor de humanitaire hulp aan de bevolking in Homs maanden van onderhandelingen nodig waren. Noodlijdenden elders in het land kunnen niet nog eens maanden wachten op hulp. “Het tempo van de onderhandelingen moet worden opgedreven. Miljoenen mensen kunnen niet langer wachten.”

Bron: Kerknet.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: