Nieuws

De gruwelen in ISIS-gevangenschap (VIDEO)


BgBrYQICAAAwMtR

Ondanks de vele gruwelverhalen is er ook positief nieuws. Zo kon het Syrische nationale leger (SNL) de afgelopen dagen vele honderden burgers evacueren uit rebellengebied en tonnen noodhulp bezorgen aan noodlijdenden in heel het land. Het SNL kreeg de controle over westelijk al-Ghouta en de strategische al-Naamat bergen op het platteland van Damascus, de regio Karam al-Tarab en de districten al-Tarab en Ma’saraniyah in Aleppo en de stad Msseibin op het platteland van Idlib. – Video Msseibin (Arabisch): http://youtu.be/aHWLC-_AQY8

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 10 februari 2014 – Een media-propagandist en activist van het Vrije Syrische Leger (VSL), die doorgaat onder de naam Sayf al-Idlibi, vertelde zijn ervaring in onderstaande video. Hij werd gevangen gehouden door terroristen van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) in de stad al-Dana in de provincie Idlib. Ook al werden VSL-rebellen gefilmd die mensen onthoofden en deze gruwelen aanleerden aan  kinderen en er zelfs een VSL-commandant was die de interne organen van een Syrische soldaat at, bleek de gruwel van ISIS nog erger.

Sayf al-Idlibi beschreef tijdens een vraaggesprek met het kanaal Eretz Zen in Turkije hoe hij een hoofd in een doos kreeg aangereikt. Daarbij kreeg hij de opmerking dat de volgende dag iemand anders zijn hoofd zou aangeboden krijgen. Ook zag hij beelden van mannen, veelal onthoofd, die als slachtvarkens in een slachthuis hingen.

.

Vraaggesprek met terrorist Sayf al-Idlibi van het Vrije Syrische Leger (VSL) over de gruwelen in een ISIS-gevangenis.

.

Het Syrische nationale leger (SNL) kreeg controle over de heuvels rond Zara’a, een dunbevolkte plaats in Homs. (Arabisch)

.

Rebellen namen naar eigen zeggen een tank- en brandstofbasis van het SNL ten noorden van Morek in bezit na een zware aanval. Soldaten van het SNL zouden zich daar hebben teruggetrokken op 10 februari 2014. Eerder vielen Maan (9/02), Morek (03/02) en Tal Nasiryah in Hama ook al in handen van rebellen.

.

President Obama gaat overleggen met Saudi-Arabië over Iran en Syrië

BgH-89-CcAAS-wW

De Amerikaanse president Barack Obama reist in maart zowel naar de nucleaire wereldtop in Den Haag, als naar Brussel en Saudi-Arabië. Obama zal onder meer spreken met koning Abdullah – de belangrijkste Amerikaanse bondgenoot in de Arabische wereld – over het Amerikaanse beleid inzake Iran en de oorlog in Syrië. (Archieffoto: Barack Obama met de Amerikaanse R&B-zangeres, songwriter, actrice en winnares van zeventien Grammy Awards, Beyoncé Knowles).

.

Medeoprichter en ronselaar Sharia4Belgium gedood in Syrië

Bf89MyuIEAAjJ0k

Twee dagen geleden maakte de Belgische historicus Pieter Van Ostaeyen melding van de dood van de medeoprichter van de salafistenorganisatie Sharia4Belgium en jihadist Abu Faris al-Maghribi. Vandaag bevestigen ook zijn vrienden aan het front in Syrië de dood van Abu Faris. De Belg, een actief ronselaar voor de jihad in Syrië, vocht voor Jabhat al-Nusra. Hij kreeg een elektriciteitspaal, die tijdens de gevechten werd geraakt, op zijn hoofd. Abu Faris is volgens Pieter Van Ostaeyen de 23e bij naam bekende Belgische jihadist die sneuvelde in Syrië. Vele westerse jihadisten stierven evenwel een anonieme dood in Syrië.

.

BgGxXauCcAAt8mP

De hoofdbrug naar Jarablus – een Syrisch district (mantiqah) in de provincie Aleppo – werd op 9 februari 2014 zwaar beschadigd nabij de westelijke toegang door een terreuractie van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS).

.

Bf_2PGiIMAAy5f-

De Molenbeekse Sheikh Bassam al-Ayashi met een Belgische ziekenwagen in Syrië.

.

BgDFoLJCQAAa047

Umar as-Shishani met enkele van zijn terroristen van ISIS in Syrië.

.

unnamed

Jabhat al-Nusra in Syrië.

.

001

Terroristen van de organisatie ‘Zonen van de islam’ in Deir al-Zour zweerden hun eed van trouw en loyaliteit aan Jabhat al-Nusra.

.

BTacKzVIgAEN2Qs

Jihadist Ibrahim Khan uit Bahrein werd gedood door het Syrische nationale leger (SNL).

.

BNGUVbKCMAEpvD4

Het leven gaat intussen door in Syrië. Een timmerman, deeltijds slachter, in Safita.

.

Bf_bzDyIAAAFonp

Opnieuw onder controle van het SNL.

.

Syrian_Army

De strategische al-Naamat bergen in de Qalamoun op het platteland van Damascus kwamen in handen van het SNL. – http://www.almanar.com.lb/english/adetails.php?fromval=2&cid=19&frid=21&seccatid=19&eid=134496

.

42 burgers gedood door terroristen in Maan in Hama

BgHKQMlIAAEKwFN

42 alawitische burgers werden gedood door ‘gematigde rebellen’ in Maan in Hama.

.

BgCeKHdCQAEVe9A

Terroristen van Ahrar al-Sham in Maan in Hama. – Video: http://youtu.be/-u9QLFeSDGI

.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: