Nieuws

Geen aanleiding voor een jihad


BfGkCs7CEAEjpoZ

Abdullah, een specialist op het vlak van explosieven uit Dagestan, verrichtte de jihad in Afghanistan en werd gezocht door Rusland. Hij vond de dood aan het front in Syrië.

Opiniestuk door Malik Imran

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 15 februari 2014 – Op 18 november 1095 sloot Paus Urbanus II het Concilie van Clermont-Ferrand af met de woorden ‘Deus lo Volt!’ (‘God wil het!’). Het werd de aanleiding tot de Eerste Kruistocht in het Midden-Oosten. Op dat ogenblik was daar een hevige strijd gaande tussen rivaliserende emirs, die geen partij vormden voor de invasie van Turkse Seldjoeken. Een invasie waardoor de Byzantijnse keizer Alexius I in het Vaticaan ging aankloppen voor hulp tegen de Seldjoeken.

Bloedige kruistochten

De kruistochten waren rampzalig voor de derde stad – na Mekka en Medina – in de islamitische wereld en haar inwoners: Jeruzalem. Een bloedbad werd aangericht in de regio van Palestina, Libanon en Anatolië voor de stichting van lokale christelijke staatjes. Pas in 1144 slaagde de emir van Mosul en Aleppo, Imad al-Din Zangi, erin om de kruisvaarders, die voornamelijk Franse en Duitse ridders en Normandiërs waren, te verjagen uit Armenië. Nog een halve eeuw later slaagde de Koerdische generaal Saladin erin om in 1187 Jeruzalem te veroveren op de kruisvaarders. Door de buitenlandse dreiging werd de Ajjoebidische dynastie van Saladin oppermachtig in het Midden-Oosten. Zo werden de Fatamiden in Egypte onder de voeten gelopen en stichtte men daar de soennitische islam. Saladin had het westers imperialisme verslagen, maar hun genocide onder burgers in de regio was gigantisch.

‘Nobel doel’

Vele jonge mannen uit het Westen werden opgeofferd om tijdens diverse campagnes – die tot 1272 duurden – het Heilig Land te gaan veroveren. Zoals destijds deze kruistochten werden voorgesteld als een ‘nobel boel’, zo wordt dit heden ook voorgesteld om ‘Syrië te gaan bevrijden van een seculiere regering’. Buitenlandse huurlingen doen dit onder het mom van een ‘jihad’.

Drie soorten jihad

Er zijn drie soorten van jihad, maar onze massamedia heeft het alleen over de derde vorm, terwijl 99 procent van de jihad wordt verricht door de eerste twee activiteiten:

1. Verdedigen van de islam door geschriften.

2. Verdedigen van de islam door het woord.

3. Verdedigen van de islam door te strijden, vechten.

Er zijn duidelijke redenen wanneer de jihad verricht mag worden:

1. Het verdedigen van het vrije woord (vrijheid van meningsuiting).

2. Het verdedigen van de vrijheid van religie.

3. Bestrijding van onderdrukking en vervolging.

Geen reden voor jihad”

In het geval van Syrië is meteen duidelijk dat er volgens de Koran geen reden is om de jihad te verrichten. Dit maakten islamitische rechtsgeleerden aan de al-Azhar universiteit in Cairo, imams in Pakistan, Dagestan en in het Midden-Oosten bij het begin van de onrust duidelijk. De al-Azhar universiteit – toonaangevend in de islamitische wereld – werd in brand gestoken. Imams die verkondigden dat er geen motief is tot de jihad werden door terroristen in Syrië, Pakistan en Dagestan vermoord.

Vrijheid van godsdienst en mening

Syrië kent een meerpartijensysteem en de staat is een lappendeken van verschillende etnische afkomsten en godsdiensten. Vluchtelingen uit Armenië, Irak en Palestina kregen dezelfde rechten als Syriërs. Alawieten, alevieten, druzen, christenen, Koerden, sjiieten en Tsjerkessen kregen vrijheid voor hun religie en mening. Aan de eerste twee redenen voor de jihad wordt dus niet voldaan. Voor de derde reden moet er sprake zijn van het vernielen van gebedshuizen en het verdrijven uit woningen (etnische zuivering) van moslims door een onderdrukker. Ook hier zien we dat er geen reden voor een jihad bestaat en dat terroristen zich zelf schuldig maken aan het vernielen van scholen, ziekenhuizen en gebedshuizen. Minderheden worden door hen verdreven en gedood.

Misbruik door ronselaars en afvalligen

Het is dus duidelijk dat de jihad wordt misbruikt door ronselaars en valse islamgeleerden om zichzelf schuldig te maken aan terreurdaden die een jihad rechtvaardigen. Als er redenen zijn voor een jihad, betreft dit het recht van het Syrische volk op een strijd tegen terroristen en buitenlandse huurlingen om alle bevolkingsgroepen te beschermen.

Het doel van de jihad

Het doel van de ongewapende jihad is om zowel voor moslims als niet-moslims het woord van de profeet Muhammed door geschriften en lezingen door te geven, zonder verplichting tot bekering. Het doel van de gewapende jihad gaat erom om zowel moslims als niet-moslims te beschermen in geval van onderdrukking en het installeren van het vrije woord. Het is zelfs een nobel iets als je als moslim opkomt voor een niet-moslim die onderdrukt wordt en voor zijn vrijheid en veiligheid vecht. Het aanwenden van wapens voor een jihad is slechts een laatste middel wanneer er een massale genocide plaatsvindt en moslims hun vrijheden tot geloof niet kunnen vervullen. In Syrië hebben zowel soennieten, sjiieten als andere geloven steeds hun vrijheden gekregen en was er nooit sprake van het gericht uitmoorden van geloofsgenoten.

Terrorisme

De aanvallen tegen burgers, militairen, minderheden en eigendommen worden gewoon terrorisme geheten. Zie: Moslimgeleerde Fadel Soliman: Wat is terrorisme? (VIDEO)

Vrijwillig aanvaarden van de islam

De kern van de islam is het vrijwillig aanvaarden van de godsdienst. Een islamitisch systeem kan men enkel installeren indien de volledige bevolking zich daarachter schaart. Het dwangmatig opleggen van een ‘islamitische staat’ via de sharia of andere middelen zonder rekening te houden met minderheden en niet-moslims staat dus haaks op de boodschap van de profeet. De islam moet via een boodschap van vrede de harten van de bevolking veroveren en niet door middel van wapens en de sharia een godsdienst opleggen aan anderen.

Niet de wil van het Syrische volk”

Professor Ibrahim Alloush van de Zaytouneh universiteit in Jordanië zei daarover: “We hebben te maken met een gewapend verzet dat niet de wil van het Syrische volk vertolkt. Bovendien is het de bedoeling een marionettenregering in Damascus te installeren, die haar dictaten zal ontvangen vanuit Washington of de NAVO.”

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: