Nieuws

Pakistaanse geestelijke: Saudi-Arabië achter het terrorisme in Pakistan.

PRESS TV – 7 februari 2014 – Een prominente Pakistaanse geestelijke beweert dat Saudi-Arabië achter de toenemende terroristische aanslagen zit in het land, aldus Press TV.

Syyed Shafaqat Hussein Shirazi maakte deze opmerking tijdens een interview met Press TV op donderdag. Shirazi is de plaatsvervangende secretaris-generaal van Majlis Wahdat-e-Muslimeen. Dat is de grootste sjiitische politieke organisatie in Pakistan.

Er gaat geen dag voorbij zonder dat er martelaren vallen in Karachi, in Peshawar, in alle steden in Pakistan. Als we dertig dagen hebben in een maand, dan hebben we meer dan honderd martelaren in een maand. En ze worden allemaal gedood met steun van Saudi-Arabië. Saudi-Arabië steunt degenen die achter al deze aanvallen zitten”, aldus Shirazi.

Verder vermeldde de geestelijke dat sommige Pakistaanse functionarissen een beleid volgen dat begunstigend wordt door Riyadh voor hun persoonlijke gewin.

Duizenden in Pakistan hebben hun leven verloren de afgelopen jaren bij terroristische aanvallen in het hele land. De terroristen hebben moslimgemeenschappen als doel, met name de sjiieten.

Volgens Human Rights Watch zijn er in 2013 ongeveer 400 sjiitische moslims gedood in Pakistan, waaronder professoren, artsen en schoolkinderen. Daarbij zijn er tientallen gedood vanaf het begin van 2014.

Volgens de voormalige minister van Buitenlandse Zaken, Rehman Malik, is de anti-sjiitische terroristische groep Lashkar-e-Jhangvi betrokken bij 80 % van de terroristische incidenten in het land. Deze groep wordt veelvuldig gesteund door Saudi- Arabië.

Afgelopen maand heeft een Maleisische soennitische geestelijke beweerd dat er een complot is – waarin de Verenigde Staten (VS), Israël en Saudi-Arabië zijn betrokken om conflicten uit te lokken tussen moslims.

Saudi-Arabië wordt gestuurd door een politieke spel van de VS en Europa”, vertelde Hadi Awang aan Press TV op 18 januari 2014.

Saudi-Arabië en andere Arabische staten hebben hun landen omgevormd tot westerse basissen. Dit doen ze niet omwille van de islam, maar om zelf meer macht te verwerven”, voegde Awang eraan toe. Awang is de voorzitter van de Parti Islam SeMalaysia. Dit is een islamitische politieke partij in Maleisië.

Het doet ons spijt dat de regering van Saudi-Arabië omgevormd is om de belangen van Israël en het Westen te dienen”, aldus Awang.

GJH/MAM/MHB.

Bron: Press TV.

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “Pakistaanse geestelijke: Saudi-Arabië achter het terrorisme in Pakistan

 1. saoedi arabie het land waar lijfstraffen orde aan de dag zijn,het is toch belachelijk als je van godsdienst wil veranderen dat je dood geslagen wordt middels stokslagen want honderd stokslagen overleef je niet.
  dat vrouwen leven verbranden omdat zij niet zonder hoofddoek niet het brandendepand mochten verlaten.
  alles wat maar iets afwijkt van de islam dictatuur wordt hardhandig de kop ingedrukt.
  kortom daar wil je toch niet wonen.
  ik hoop dat de westerse wereld dit gaat inzien,en dat er miljoenen mensen onder een groot juk leven.
  dus ik heb wel symphatie voor de pvv.

  Geplaatst door nollie | 21 mei 2014, 21:00

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: