Nieuws

Midden-Oosten en het salafisme – De waanzinnige strategie


BccT_CTIcAAvcUu

Kinderen in Syrië hebben het zwaar te verduren in gebieden waar de rebellen ‘Westerse democratie’ hebben gebracht.

WILLY VAN DAMME’S BLOG – 31 januari 2014 – Het voorbije weekeinde werd een Egyptische helikopter in de Sinaï met een draagbare luchtdoelraket neergeschoten waarbij 5 Egyptische militairen omkwamen. De aanslag en primeur voor Egypte zou het werk zijn van een tot recent totaal onbekende terreurgroep Ansar Beit al-Maqdis. De zoveelste in een al heel lange lijst van bendes die zich beroepen op al Qaeda en het salafisme, de Saoedische staatsreligie.

Libische raketten

Voor de overgrote meerderheid van de Egyptische bevolking, het leger en de regering een zoveelste actie van de Moslimbroederschap. Deze veroordeelde wel onmiddellijk die aanslag maar hun woorden worden in het land door niemand behalve hun aanhang nog serieus genomen.

Toen de Moslimbroeders aan het bewind waren werkten zij immers nauw samen met islamistische extremisten. Zo benoemden zij een leider van zo’n terreurgroep tot gouverneur van de toeristisch belangrijke provincie Luxor. Een terreurgroep die voorheen bij een terreuraanslag toeristen hadden vermoord. En het is verre van de enige link tussen die Moslimbroeders en het salafisme.

Maar dat die groepen nu ook in Egypte een draagbare luchtdoelraket gebruikten, in dit geval een van Russische makelij zijnde SAM 7, wekt feitelijk geen enkele verbazing. Sinds de val van Kadhaffi in Libië zijn diens wapenmagazijnen een groot pretpark geworden voor die extremistische groepen. En ook deze blijkt zoals verwacht uit dat wapenarsenaal te komen.

En dat dus ook Egypte hiermee zou te maken krijgen stond in de sterren geschreven. Eerder doken ze al op in Mali en Syrië en de kans dat ze in de toekomst ook elders zoals in het Chinese Xinjiang, de Russische Kaukasus, Irak, Nigeria en desnoods Europa zullen gebruikt worden zou alleen dwazen mogen verbazen. Men kan zich hier al maar best voorbereiden.

ISIS - In gevechtstenu

Al jaren steunt het westen in Syrië, Libië, Egypte en Tunesië jihadisten zoals hier Jabhat al Nusra. Toen Kroatië rond Nieuwjaar 2013 in afspraak met de VS zeven vliegtuigvrachten wapens richting Syrië stuurde gingen een groot aantal ervan richting deze terreurgroep. Het was Qatar die de rekening betaalde. En dan durft o.m. de VS te zeggen dat Assad bloed aan zijn handen heeft. Zie ook de mooie nieuwe uniformen. In Mali reden ze zelfs rond in grote columns met allemaal gloednieuwe 4X4’s van Toyota. Met als vraag waar al dat hiervoor nodige geld dan vandaan komt.

270 jihadisten

Het toont nogmaals de totaal onverantwoorde en compleet gekke politiek aan die een aantal westerse leiders en intellectuelen volgden en nog steeds volgen. Het aan de macht brengen van islamisten die een nieuwe vorm van religieuze dictatuur en zelfs fascisme pogen te introduceren keert zich nu als een boemerang in hun gezicht weer.

Zo sprak men vorig jaar in onze media eerst over een 40-tal Belgische jihadisten die in Syrië vochten en heeft men het nu volgens Guy Van Vlierden in Het Laatste Nieuws van 25 januari 2014 al over 336!! En Guy Van Vlierden volgt het Belgisch jihadisme op de voet. Maar geen enkele ervan werd voor zijn vertrek aangehouden.

En dat wil zeggen dat onze veiligheidsdiensten onbekwaam zijn of ze – medeplichtig – gewoon lieten gaan. Maar dat bleek ook uit de onthullingen van Edward Snowden. Niet een Alain Winants onthulde die spionage van de NSA maar een door de EU opgejaagde Snowden.

Maar een jihadist continu in de gaten houden vergt 16 mensen en dus kost het 5.376 mensen om die 336 jihadisten wanneer ze terugkeren te observeren. Een onmogelijke opdracht. In wezen doet Assad door hen uit te schakelen ons dus een goede zaak. Maar drie jaar lang hebben onze politici hun ogen gesloten en steunden ze al die jihadisten. Ons leger stuurde om hen te steunen zelfs zijn F-16’s naar Libië. Waardoor die nu rondlopen met SAM-7’s. Wat een dwazen!

En tegen het verspreiden van dit jihadisme wordt nog altijd niet echt opgetreden. Saoedi Arabië kan nog steeds zonder probleem via haar private avondscholen haar extremistische vorm van islam in ons land prediken. En wie speelt achter de schermen de echte jihadistenronselaar? Zeker Fouad Belkacem niet. Alles blijft bij woordenkramerij en met het zicht op de verkiezingen ronselen van stemmen.

Belgacom TV

Neem de Arabische versie van Tv-zender al Jazeera. Deze zit op de kabel bij Belgacom TV, toch een overheidsbedrijf. En een van de regelmatige gasten op die zender is de Egyptische predikant Youssef al Qaradawi.

Een man die nog niet zolang geleden de holocaust ophemelde. De man was tot de staatsgreep der Egyptische generaals op weg om het hoofd van Al Azar, een der voornaamste religieuze instellingen in de islamitische wereld, te worden dat normaal dankzij de nu verworpen nieuwe grondwet alle Egyptische wetten op hun ‘zuiverheid’ moest gaan testen.

Vorig jaar riep hij ook op tot het vermoorden van o.a. sjiieten en stelde hij dat de jihad tegen de Syrische regering een zo grote noodzaak is dat jonge jihadstrijders ginds desnoods zonder toestemming van hun ouders mogen gaan vechten. Wat moeten ouders in Vilvoorde of Antwerpen en Maaseik denken als die hun zoon bij nacht en ontij stiekem zien wegglippen richting Aleppo?

Dus terwijl federaal minister van Binnenlandse zaken Joëlle Milquet (CDH) en de Vilvoordse burgemeester Hans Bonte (sp.a) verklaren ten strijde te trekken tegen die jihadisten en hun rekruteringsmethodes is men dankzij overheidsbedrijf Belgacom via al Jazeera de Vilvoordse Arabischtalige jeugd aan het bewerken om naar Syrië te gaan. Protesterende ouders ten spijt.

Lang hebben vele mensen binnen het veiligheidsapparaat gewaarschuwd tegen dit beleid van steun aan het jihadisme. De EU had er nochtans geen enkele baat bij om dit te ondersteunen. Uiteindelijk ligt het Midden-Oosten naast Europa en zitten er miljoenen moslims in de EU. Het jihadisme leek hier een zaak van enkelingen en nu plots blijken er honderden mee te doen.

Maatjes met terroristen

De houding van politici als David Cameron, William Hague, Nicolas Sarkozy en François Hollande is dan ook alleen maar als ronduit misdadig te bestempelen. Hun acties ondermijnen mee de maatschappijen die ze horen te verdedigen en verder uit te bouwen.

William Hague - en Burhan Ghalioun, Voorzitter Syrische Nationale Raad

William Hague, Brits minister van Buitenlandse Zaken, hier in gesprek met de Syrische rebellenleider Burhan Ghalioun, steunt al jaren die jihadisten waaronder al Qaeda. Burhan Ghalioun was de eerste voorzitter van de Syrische Nationale Raad, de door Londen Parijs en Washington erkende rebellengroep die nu in Zwitserland gesprekken voert met de Syrische regering.

Typerend voor de waanzin was het recent bezoek van de Franse president François Hollande aan het Vaticaan waar hij aan de paus voorstelde om een officiële ontmoeting te hebben met die Syrische rebellenregering. Dit terwijl die rebellen mee tekenen voor de moord op religieuzen en christenen en de massale vernieling van kerkelijke gebouwen. De paus stuurde hem echter wandelen.

Leugens

Ook onze media die al drie jaar als een kip zonder kop die islamisten en zelfs al Qaeda achternahollen is hier in het zelfde bed ziek. Met Rudi Vranckx die Abdel Rahman, een in Brussel tot 4 jaar cel veroordeelde terrorist, op TV een als interview verpakte vrije tribune gaf. De man was er dan ook zijn gids en tolk. Het typeert, schelden op Assad en maatje van een terrorist.

Ook hier heerst er overal waanzin. Tot eind 2012 ontkenden onze pennenlikkers zelfs de aanwezigheid van jihadisten in Syrië. Het was voor hen gewoon een door Assad verspreidde leugen. Leugen, dat wel ja.

Nog vorige week schreef Het Laatste Nieuws dat die salafisten feitelijk een creatie zijn van Assad zelf om zo de rebellie tegen zijn regering  te ondermijnen. En men had voor die fantasie zelfs een bron: de Britse MI6, de buitenlandse spionage en sabotagedienst van David Cameron. Men zou er kunnen mee lachen, maar het gaat hier dan wel over een land met 24 miljoen mensen en onze veiligheid.

En dan vraagt een mens zich af waarom een Sarkozy, Hollande en Cameron een politiek bedrijven die feitelijk op de rand van het landverraad zit te balanceren. Het is geweten dat de enigen die baat hebben bij al die oorlogen in het Midden-Oosten de Israëlische leiders zijn. Zolang hun buren elkaar de kop inslaan laten ze hen gerust en geven ze hen ook extra lebensraum.

Israëlische wapens

Daarom is een zin in het interview in de Standaard van 25 januari ‘Belgen in Syrië vooral bezig met thee en koekjes’ met de naar huis teruggekeerde Belgische jihadist Michael Younes Delefortrie boeiend. Deze stelde: “Het FSA (Vrij Syrische leger, nvdr.) vecht met moderne, Israëlische wapens. De Belgen met Kalasjnikovs.”

Het verhaal is ook typerend voor de wijze waarop onze veiligheidsdiensten de zaak ‘aanpakken’. De man kwam terug, had een serie interviews met de media en gaf zich dan tevergeefs bij de politie aan. Het politiebureau zou volgens hem gesloten geweest zijn. Pas enkele dagen na die interviews pakte men hem dan op. De waakzame veiligheidsdiensten!

Het is voor zover geweten ook de eerste maal dat een jihadist tijdens een kranteninterview met onze klassieke media toegeeft dat die rebellen met Israëlische wapens vechten. Het was een verhaal dat men voorheen wel in kringen van de Syrische regering kon horen en bij de alternatieve media lezen. Voor de gewone media was het niet nieuwswaardig, ze zagen het ongetwijfeld als propaganda van Assad.

Israëlisch oplapwerk

Maar wie wat dieper op dit conflict inzoomde zag overal de vingerafdrukken van het zionisme. Zo was er het bezoek van de Syrische rebellenleider Ghalioun aan Ehud Barak, de Israëlische ijzervreter en strateeg achter de aanval op Gaza genaamd ‘Gegoten lood’ van kerstdag 2008. Goed voor meer dan 300 gedode Palestijnse kinderen. Ghalioun was de eerste voorzitter van de Syrische Nationale Raad.

Ook viel het bij insiders op hoe nauw de Amerikaanse studiedienst en lobbygroep The Foundation for the Defense of Democracies al van bij het prille begin verbonden was met die Syrische opstand. En deze lobbygroep is een der meest pro-Israëlische in de VS. En dat wil al veel zeggen.

En dan is er het verhaal van de Israëlische militaire noodhospitalen die het Israëlische leger vlakbij de grens met Syrië oprichtte. Dit oprichten gebeurde nadat ettelijke duizenden door de VS in Jordanië getrainde jihadisten de regio rond Golan, Damascus en de stad Daraa binnenstroomden.

Het Israëlische leger lapte die jihadisten dan terug op waarna men ze terug naar het front stuurde. Het feit dat de media amper of geen toegang kregen tot die hospitalen doet vermoeden dat er daar meer gebeurde dat het zuiver oplappen van die jihadisten. Israëlische media hebben het over een 200 à 300 gewonden die men er opknapte. Maar die verhalen vielen onder de Israëlische militaire censuur.

Bron: Willy Van Damme’s Blog.

Willy Van Damme

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: