Nieuws

Geheim akkoord over Amerikaanse wapenleveringen aan Syrische rebellen (VIDEO)


Tim Anderson, hoofddocent aan de universiteit van Sydney in Australië, geeft commentaar bij de Amerikaanse wapenleveringen aan rebellen in Syrië op Press TV.

.

PRESS TV – 28 januari 2014 – Parlementsleden in het Amerikaanse Congres hebben in het geheim ingestemd met de verstrekking van Amerikaanse wapens aan rebellen die tegen de Syrische regering vechten.

De Amerikaanse parlementsleden stemden achter gesloten deuren over het financieren van de wapenleveringen tot het einde van het fiscale jaar 2014, dat eindigt op 30 september, meldde Reuters.

In het verslag van Reuters, dat gebaseerd is op informatie van Amerikaanse en Europese veiligheidsambtenaren, staat ook dat de meeste Amerikaanse wapens aan buitenlands gesteunde rebellen geleverd worden in het zuiden van Syrië via Jordanië.

De financiering van wapenleveringen aan rebellen in Syrië werd door het Congres goedgekeurd in het geordende deel van het bestemmingsplan voor defensie. Het is niet duidelijk wanneer de wetgevers stemden voor de financiering, hoewel ze de wet over de ongeclassificeerde defensiefinanciering eind december hebben aangenomen.

Op maandag zeiden de Amerikaanse functionarissen ook dat Washington het verstrekken van ‘niet-dodelijke’ steunmaatregelen aan ‘oppositiegroepen’ in Syrië zou hervatten na de inbeslagnemingen van de magazijnen van hun rivaliserende groepen, de al-Qaida verwante opstandelingen, die het plotselinge einde van westerse wapenleveringen hebben veroorzaakt.

Op maandag zei Eric Draitser, de oprichter van Stop Imperialism, in een telefonisch interview met Press TV dat de zogenoemde niet-dodelijke steun of ‘humanitaire hulp’ de codetaal is van voortgezette financiële en militaire steun aan de terroristische elementen in Syrië.

ISH / ARA.

Bron: Press TV.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: