Nieuws

Syrië ontving vijf mobiele klinieken van de Wereldgezondheidsorganisatie


20140212-182919SANA – DAMASCUS – 12 februari 2014 – Het Syrische ministerie van Volksgezondheid ontving op woensdag vijf mobiele klinieken van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om de medische behoeften te ondersteunen in een aantal provincies.

Het is de eerste levering van uiteindelijk tien klinieken die toebedeeld zullen worden aan het ministerie in aanvulling op burgerlijke verenigingen en het United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees (UNRWA; dit is een vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties voor de Palestijnen).

De minister van de Volksgezondheid, Dr. Saad al-Nayef, zei dat de klinieken de inspanningen van het ministerie zullen ondersteunen om medische hulp ter beschikking te stellen aan hulpbehoevenden in noodhulpwoningen.

Hij voegde eraan toe dat het mobiele medisch team werkzaam is voor meer dan 1.000 noodhulpwoningen en dat er meer dan 30 klinieken hulp voorzien aan burgers in alle provincies.

Daarbij zei hij dat het ministerie meer van deze klinieken nodig heeft om te voorzien in de toenemende vraag voor medische hulp en om het tekort aan ziekenhuizen te compenseren dat ontstaan is door terroristische aanvallen.

De vertegenwoordigster van de WHO, Elizabeth Hoff,  benadrukt dat de organisatie graag door blijft werken met het ministerie om in de medische behoeften van iedereen te voorzien. Ze voegde eraan toe dat het Syrisch volk een redelijk niveau van zorg geniet en dat de WHO hard zal werken om de gezondheidsdienstverlening te ondersteunen.

De WHO schatte de behoefte van Syrië in 2014 op 246 miljoen Amerikaanse dollar om te blijven voorzien in medische hulp. 64 % van de ziekenhuizen in Syrië zijn verwoest en de productie van medicijnen stagneerde.

M. Nassr/ H. Sabbagh.

.

20140212-182923_h527708.

20140212-182903.

Bron: SANA.

.

Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) stemt resolutie over humanitaire hulp in Syrië

P132_01

NOS-teletekst van 22 februari 2014.

.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: