Nieuws

“Israëlische luchtaanvallen in Bekaa nabij de Syrische grens”


BhKpVxpCEAASah3

Mahmoud Assaf, een recente martelaar van de Libanese sjiitische verzetsorganisatie Hezbollah. Naar schatting stierven reeds 500 strijders van Hezbollah bij het conflict in Syrië.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 24 februari 2014 – Verschillende Libanese en Israëlische media berichten over minstens twee Israëlische luchtaanvallen in de Bekaavallei nabij de Syrische grens.

Volgens de Libanese krant The Daily Star was het doelwit maandagavond een opleidingskamp van de Libanese verzetsbeweging Hezbollah in de regio Janta. Hezbollah steunt actief het Syrische nationale leger (SNL) bij operaties tegen terroristen in Syrië. Daarbij zouden volgens de Libanese krant – sinds de onrust in Syrië uitbrak – al 500 Hezbollah-strijders gesneuveld zijn.

hezbollah-site-635x357

Satellietbeeld van een Hezbollah opleidingskamp nabij Janta. (Foto: Google Maps)

Volgens de Libanese zender MTV waren de regio’s Brital, Hawrtaala, al-Nabi Sheet, al-Khodr en Ali al-Nahri in Bekaa het doelwit van de Israëlische agressie.

LBCI televisie had het dan weer over doelwitten op het platteland van de steden Janta en Yahfoufa in Libanon.

“Verhoogde staat van paraatheid”

Strijders van Hezbollah verkeerden in een verhoogde staat van paraatheid nabij de Libanese zuidelijke kuststad Deir al-Zahrani ter voorbereiding van eventuele Israëlische commando operaties, aldus een correspondent van NOW. Men zag Israëlische vliegtuigen op lage hoogte over de zuidelijke kuststrook en de stad Tyrus in Libanon vliegen.

Geen bevestiging van aanval

Al Manar TV zei dat Libanese veiligheidskrachten het nieuws van aanvallen op doelwitten in de Bekaa niet konden bevestigen.

Ook Hezbollah en de Libanese en Israëlische autoriteiten gaven vooralsnog geen commentaar op de berichten in Libanese en Israëlische media.

BhQpv2xCAAARXN6

Een overzichtskaart laat zien wie de macht heeft in welk deel van Syrië.

Malik Imran.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: