Nieuws

Internatio​naal moslimleid​er veroordeel​t geweld en oorlogshan​delingen in moslimland​en


image001

Hazrat Mirza Masroor Ahmad bidt voor vrede en een einde aan wreedheden. 

AHMADIYYA MOSLIM MEDIA BUREAU – MEDIABERICHT – 1 februari 2014 – Het internationale hoofd van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap en vijfde Khalifa, Hazrat Mirza Masroor Ahmad, betreurde tijdens zijn vrijdagpreek van 31 januari 2014 de ‘erbarmelijke en bedroevende situatie’ van een groot deel van de moslimwereld.

Tijdens de vrijdagpreek in de Baitul Futuh-moskee in Londen haalde de Khalifa voorbeelden aan van de situatie in het door oorlog verscheurde Syrië en Pakistan, en zei dat talloze mensen het doelwit zijn van acties, en worden vervolgd. Hij riep de Ahmadi-moslims in de wereld op om te bidden voor vrede en stabiliteit in de moslimwereld.

Sprekend over de verwoestende gevolgen van de oorlog in Syrië, zei Hazrat Mirza Masroor Ahmad:

“De situatie in Syrië wordt van kwaad tot erger. Zowel de regering als de opstandelingen van de oppositie hebben extreme wreedheden begaan. Kinderen van het land, de ouderen en vrouwen zijn allen doelwit. Onschuldige mensen worden gearresteerd, uitgehongerd en gemarteld. Moslims begaan deze wreedheden jegens andere moslims en aldus geven zij niet-moslims de gelegenheid om valse beschuldigingen te uiten tegen de Islam. Omwille van het behouden van de macht of het verkrijgen van macht vernietigen zowel de overheid als de oppositie de kinderen van hun land.”

Zijne Heiligheid bad dat de wreedheden in Syrië zullen eindigen en gerechtigheid mag heersen.

Vervolgens sprak hij over Pakistan en zei:

“Ook in Pakistan zien we dat aan de leden van het volk extreme wreedheid wordt toegebracht en in het bijzonder aan Ahmadi-moslims. Mensen worden fysiek en geestelijk gemarteld. Andere Pakistani’s zijn eveneens slachtoffer van dit systeem van wreedheid en het lijkt erop dat de intensiteit van deze ernstige situatie nog zal toenemen. Er is een grote behoefte aan gebed opdat alle vormen van extremisme en terrorisme tot een eind zullen komen.”

De Khalifa besloot door te spreken over de rampzalige omstandigheden van welke men getuige is in veel andere Islamitische landen, waaronder Egypte en Libië. Hij bad dat de naam van de Islam niet zou worden aangetast of belasterd als gevolg van de wreedheden en het onrecht dat wordt gepleegd in naam van de religie.   

Einde bericht.  

.  ____________________________________________________________________

.

Voor verdere informatie;

Ahmad Said Ikhlaf

Mediacontact Ahmadiyya Moslim Djamaat Nederland

Tel: 06-27298830

www.alislam.org

www.ahmadiyya-islam.nl 

“LIEFDE VOOR IEDEREEN, HAAT VOOR NIEMAND” 

Bij plaatsing gaarne kopie voor ons archief.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: