Nieuws

“3.300 doden bij rebellengevechten en 175 rebellen gedood in Oost-Ghouta”


20140226-130626_h530198

In Oost-Ghouta op het platteland van Damascus vielen 175 doden onder rebellen die in een hinderlaag van het Syrische nationale leger (SNL) terecht kwamen, aldus de Syrische staatsmedia en The Daily Star.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 26 februari 2014 – Bij onderlinge rebellengevechten kwamen sinds 3 januari 2014 ongeveer 3.300 personen om het leven, waaronder minstens 281 burgers. De gevechten vinden plaats tussen de jihadistische ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) en andere islamitische groeperingen en terreurbewegingen. De doden vielen bij gevechten, zelfmoordaanslagen en bomaanslagen.

21 burgers werden gedood in een voormalig ziekenhuis, dat dienst deed als gevangenis van ISIS-terroristen in de Noord-Syrische stad Aleppo, aldus activisten van de oppositie aan de Libanese krant The Daily Star.

Syrië: “175 terroristen gedood in Oost-Ghouta”

In Oost-Ghouta op het platteland van Damascus vielen 175 doden onder rebellen die in een hinderlaag van het Syrische nationale leger (SNL) terecht kwamen, aldus de Syrische staatsmedia en The Daily Star.

Het ging om terroristen van de terreurgroeperingen Jabhat al-Nusra en Jabhat al-Islam, aldus het medium Syrian Perspective. De meeste gedode terroristen waren volgens Ziad Fadel van Syrian Perspective afkomstig uit Jordanië en Saudi-Arabië.

Aleppo

Het SNL kon ook de plaats Ard al-Hamra in Aleppo en het luchthaven knooppunt in dezelfde stad in bezit krijgen.

Rebellen beweren intussen het grootste deel van het strategische dorp Aziza – nabij de luchthaven van Aleppo – en het dorp Kafr Naya op het noordelijk platteland van Aleppo opnieuw in handen te hebben.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: