Nieuws

Islamitische fundamentalisten vernietigen onschatbare antiquiteiten in Syrië


MOSAIC

Een Byzantijnse mozaïek uit de zesde eeuw, afkomstig uit Raqqa aan de rivier Eufraat in Syrië, werd in januari 2014 opgeblazen door terroristen van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) omdat er een menselijke afbeelding opstond. ( Foto: courtesy patheos.com )

THE FREETHINKER – 14 februari 2014 – Islamitische idioten in Syrië zijn een campagne van vernietiging begonnen, gericht op archeologische schatten, zoals Byzantijnse mozaïeken en Griekse en Romeinse beelden omdat hun beeld van de mens in strijd is met hun religieuze overtuigingen.

Volgens dit verslag kan de systematische vernietiging van oudheden de ergste ramp voor oude monumenten zijn sinds de taliban in Afghanistan de reusachtige beelden van Boeddha in Bamiyan in 2001 opblies om soortgelijke ideologische redenen.

Medio januari heeft de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS), een taliban-achtige beweging in het noordoosten van Syrië, een zesde-eeuwse Byzantijnse mozaïek in de buurt van de stad Raqqa aan de Eufraat opgeblazen en vernietigd.

Het officiële hoofd van antiquiteiten voor de Raqqa provincie, die is gevlucht naar Damascus en niet wil dat zijn naam wordt gepubliceerd, zei:

“Het gebeurde ongeveer 12 tot 15 dagen geleden. Een Turkse zakenman was naar Raqqa gekomen om te proberen de mozaïek te kopen. Dit alarmeerde hen [ISIS] van het bestaan ervan ​​en zij kwamen en bliezen het op. Het is totaal verloren.”

Andere gebieden die zijn vernietigd door islamitische fundamentalisten zijn de reliëfs uitgehouwen in de Shash Hamdan en een Romeinse begraafplaats in de provincie Aleppo. Ook op het platteland Aleppo waren standbeelden, uitgehouwen uit de zijde van een vallei in al-Qatora, opzettelijk het doelwit van geweervuur ​​en werden ze zo kapot gemaakt.

Professor Maamoun Abdulkarim, algemeen directeur van oudheden en musea bij het ministerie van Cultuur in Damascus, zegt dat de extreme islamitische beeldenstorm veel antiquiteiten in gevaar brengt. Een expert van de Romeinse en vroeg-christelijke periode in Syrië, zegt:

“Ik weet zeker dat als de crisis aanhoudt in Syrië wij de vernietiging van alle kruizen uit de vroeg-christelijke wereld, mozaïeken met mythologische figuren en duizenden Griekse en Romeinse beelden meemaken.”

Over het mozaïek op Raqqa, ontdekt in 2007, zegt hij:

“Deze was echt belangrijk, want hij was onbeschadigd en was afkomstig uit de Byzantijnse periode, maar men maakte gebruik van Romeinse technieken.”

Syrië heeft meer overgebleven archeologische plaatsen en oude monumenten dan zowel elk ander land ter wereld. Deze variëren van de Omajjadenmoskee in Damascus met zijn prachtige achtste-eeuwse fresco’s tot de uit de bronstijd gedateerde Ebla in de provincie Idlib in het noordwesten van Syrië, dat bloeide in het  derde en tweede millennium voor Christus en waar 20.000 spijkerschrifttabletten werden ontdekt.

In het oosten van Syrië, boven de Eufraat, zijn de overblijfselen van de Dura-Europos, een hellenistische stad, ook wel ‘het Pompeï van de Syrische woestijn’ genoemd, waar fresco’s werden gevonden in een oude synagoge. Niet ver weg, dicht bij de grens met Irak, zijn de overblijfselen van Mari, dat een uniek voorbeeld is van een koninklijk paleis uit het derde millennium voor Christus.

Veel van de meest beroemde oude plaatsen in Syrië zijn nu in handen van fundamentalisten.

Syrische musea zijn over het algemeen veilig en verplaatsbare zaken zijn elders ondergebracht voor bewaring. Medewerkers van de musea zeggen dat ze zagen wat er gebeurde in Irak na 2003; vandaar dat de stukken snel verhuisd zijn. De meest verwoestende en onomkeerbare verliezen aan het rijke Syrische erfgoed van oude steden en gebouwen zijn het resultaat van plunderingen.

Vaak is de lokale bevolking op zoek naar schatten, hoewel ze in de meeste gevallen vernietigd worden met behulp van bulldozers. Twee plunderaars werden gedood toen ze een bulldozer gebruikten om een grot te graven in Ebla, waardoor het dak instortte.

Wat professor Abdulkarim en zijn medewerkers zorgen baart is dat de plunderingen het afgelopen jaar op grotere schaal plaats hebben gevonden. Hij zegt dat ‘een maffia uit Turkije, Irak en Libanon honderden mensen inhuren om de plaatsen leeg te roven’.

Professor Abdulkarim klaagt dat hij weinig internationale hulp bij het voorkomen van de plundering van het rijke erfgoed van Syrië heeft ontvangen. Het opzettelijk aanvallen door ISIS en andere jihadistische groepen van mozaïeken en standbeelden gezien als profaan zal de snelheid van vernietiging versnellen. Antiquiteiten die 5.000 jaar bewaard zijn gebleven gedurende invasies en oorlogen kunnen binnenkort tot puin veranderen.

afghanistan-suicide-bombers-cartoonOndertussen is er nieuws uit Irak: een terroristische commandant, die bezig was met een zelfmoord-bomtraining in een afgelegen kamp ten noorden van Bagdad, blies per ongeluk zichzelf en 21 stagiairs op. Zijn zelfmoordriem zat vol met echte explosieven.

Raad Hashim, die aan de balie bij een slijterij in de buurt van de plaats van aanval stond, barstte in lachen uit toen hij het ​​nieuws hoorde.

“Dit is zo grappig. Het laat zien hoe dom ze zijn, die honden en zonen van honden.”

Een andere inwoner van het gebied zei:

“Ik hoorde dit vandaag toen mijn vriend me belde op de middag om me erover te vertellen. Hij was zo blij, alsof hij ging trouwen. Ik was ook blij. Ik hoop dat hun graven en de rest van hen branden. Ik was niet blij met het aantal doden, maar ik wilde dat meer zouden sterven, want ik herinner me mijn vriend die werd gedood door een zelfmoordterrorist in 2007.”

Barry Duke.

Bron: The Freethinker.

Advertenties

Reacties

2 gedachtes over “Islamitische fundamentalisten vernietigen onschatbare antiquiteiten in Syrië

 1. Al-Nusra, Hamas, Boko haram, Al-Qaeda, ISIS(IS) en het vernietiging van de monumenten !

  Jihadisten worden door de W-Europese landen in de watten gelegd. Migratie en massalle verzameling van moslims gaat nog heel veel Westerse mensenlevens kosten, zie alleen al Parijs, Brussel, Toulouse en Kopenhagen.
  Onze politieke leiders hebben totaal geen begrip van deze samenlevingen!

  Door dit kabinet gevoerde migratie en gedoogbeleid kost tientallen miljarden Euro’s per jaar.  Toch blijven huidige machthebbers verkondigen dat islamitische immigratie noodzakelijk is om de stijgende kosten van de vergrijzing betaalbaar te houden. Dat is de grootste onzin die ooit is verkondigd. Door de immigratie van anaalfabete moslims die niet voor arbeid inzetbare zijn, worden de kosten van vergrijzing pas echt onbetaalbaar. Wie dat allemaal moest betalen was irrelevant zolang onze maatschappijhervormers en hun partners, hun carrières en riante dubbele inkomens konden baseren op hun “politiek correct verklaarde” irreële denkbeelden. 
  Het is niet alleen nu, maar ook 1400 jaar geleden, Mohhamedanse aanhang bleef hem trouw wegens de verdeling van de geroofde buit en permanent onder gewapende dreiging afgeperste belastingen van 60 % van alle opbrengsten van de onderworpen volken. 
  Wanneer een stad of gebied door moslimstrijders werd veroverd, werden de mannen gedood en de vrouwen met toestemming van de profeet verkracht en met hun kinderen afgevoerd als slaven. 

  Wie een keer wijn drinkt moet worden gegeseld, wie dat vaker doet wordt gedood. Wie de profeet bespotte werd vermoord. Moord en doodslag, wreedheid, wraak en bloedwraak worden hier als wetgeving voorgeschreven. 

  Tot zover een selectie van de teksten van koran en hadith die oproepen om onze wetten niet te erkennen en oproepen tot het plegen van extreem geweld jegens ongelovigen Joden en Christenen en zelfs tegen islamitische zondaars. 

  Moslims worden door koran en hadith aangespoord om van hun woonplaatsen te verhuizen (emigreren) en elders voor de zaak van Allah te strijden. Dit zien we op grote schaal in Azië, Afrika, het Midden-Oosten en Oost Europa met de meest bloedige conflicten als gevolg (Afghanistan, Malli, India, Pakistan, Thailand, Oost Timor, Molukken, Bali, Sulawesi, Sumatra, Nieuw Guinea, Koerdistan, Armenië, Iran, Irak, Libanon, Jordanië, Egypte., Soedan (Darfur), Somalië, Algerije, Nigeria, Ivoorkust, Eritrea, Sri-Lanka, de Filippijnen, Tsjetsjenië en Dagestan, Macedonië, Bosnië, Kossovo. Wereldwijd zien wij hetzelfde patroon. Migratie van moslims naar niet-islamitische gebieden, waar zij kernen vormen, die zich ongelooflijk snel uitbreiden door gezinshereniging en gezinsvorming. Dit is de basis van islamitische demografische oorlogsvoering, die in koran en hadith in detail is uitgewerkt. Daardoor wordt immers de normale bevolkingsgroei verveelvoudigd.
  Vanuit zo’n van de omgeving geïsoleerde voorpost wordt moskee gebouwd en dan de omringende bevolking met geweld verdreven en ruimte gecreëerd voor verdere immigratie en zo voort en zo voort. Dit zien wij dagelijks in de islamitische wijken van Nederlandse steden, waar ongelovigen geleidelijk worden verdreven door zogenaamd kleinschalige criminaliteit en onaangepast gedrag.

  Geplaatst door westerdamp | 18 maart 2015, 16:13

Trackbacks/Pingbacks

 1. Pingback: MeerVrijheid Blog » Blog Archive » “Islamitische fundamentalisten vernietigen onschatbare antiquiteiten in Syrië” - 1 maart 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: