Nieuws

Britse vrouwen op weg naar Syrië om te trouwen


530456b94ea53

Foto: Breaking News Network.

BREAKING NEWS NETWORK – 19 februari 2014 – Een aantal Britse vrouwen is naar Syrië afgereisd om door het buitenland gesteunde rebellen – die vechten tegen de regering van Syrië – te trouwen, toont een nieuw rapport aan.

Volgens het schokkende rapport van het Internationaal Centrum voor de Studie van Radicalisering (IMVO) aan het King’s College in Londen, is een toenemend aantal Britse vrouwen getrouwd met mannen uit strijdende groepen in Syrië na hen te ontmoeten op het internet.

Experts zeggen dat de strijders vrouwelijke volgelingen trekken door het plaatsen van heroïsche uitziende foto’s en berichten online.

Van minstens vier Britse vrouwen, afkomstig uit Londen, Portsmouth en Surrey, is bekend dat ze getrouwd zijn met Engelssprekende rebellen die vechten tegen de Syrische regering. Maar onderzoekers van het King’s College geloven dat het aantal veel hoger ligt.

Vrouwen die gewapende strijders trouwen vliegen eerst naar toeristische bestemmingen in Turkije om verdenking te voorkomen.

De kwestie van de zogenaamde ‘jihad al-nikah’ (seksuele jihad) werd voor het eerst in de internationale media naar voren gebracht in september vorig jaar, toen bleek dat tientallen Tunesische vrouwen naar Syrië waren getrokken om door het buitenland gesteunde strijders te trouwen. De echte islam keurt de zogenaamde jihad al-nikah op geen enkele wijze goed.

De Tunesische minister van Binnenlandse Zaken Lotfi Ben Jeddou heeft gezegd dat tussen de 60 en 80 Tunesische meisjes, die via Turkije naar Syrië gingen om de jihad al-nikah te voeren met takfiri strijders, zwanger terug zijn gekeerd. Ben Jeddou merkte ook op dat deze rebellen de Tunesische meisjes als troostmeisjes gebruikten.  

Eerder deze maand zijn nieuwe beelden online geplaatst waarin gesuggereerd wordt dat de Britse burgers die vechten in Syrië betrokken zijn geweest bij handelingen van executie en marteling.

Bronnen afkomstig van de Britse inlichtingendiensten vertelden de Daily Telegraph in december 2013 dat ‘van de duizenden  westerlingen die vechten met verschillende groepen in Syrië meer dan 300 de Britse nationaliteit bezitten’.

Bron: Breaking News Network.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: