Nieuws

Verzoening tussen partijen in verschillende dorpen nabij Damascus (VIDEO)


zszzz

Een journalist van SANA tussen (links) een soldaat van het Syrische Nationale Leger en (rechts) een rebel van het Vrije Syrische Leger.

IRAANS EN SYRISCH NIEUWS – 20 februari 2014 – Gelukkig zijn er soms ook positieve geluiden te horen uit Syrië. Terwijl de E.U. en de VS hun hongerige ogen lijken te hebben gericht op de steun van de oppositie in de Oekraïne om daar een machtsgreep te forceren om een Europa-gezinde regering in het zadel te werken, zijn er succesvolle verzoeningsmomenten te registreren in verschillende dorpen in de buitengebieden van Damascus.

babbila-verzoening

Verzoening in het Syrische dorp Babbila.

In de plaatsjes Babbila, Yalda en Beit Sahem zijn de gewapende militanten in gesprek geraakt met het leger en met de plaatselijke bevolking. Ze hebben uiteindelijk besloten dat ze beter samen kunnen werken om de buitenlandse vijanden die Syrië infiltreren aan te pakken dan dat ze de strijd met elkaar moeten aangaan. Ze hebben de wapens neergelegd en zijn dan ook te zien op foto’s waar ze broederlijk naast elkaar staan.

In de onderstaande video vertelt een man dat hij hoopt dat de verzoening van een plaats als Babbila ook een voorbeeld mag zijn voor de grotere steden als Raqqa en Deir al-Zour waar nog veel macht in de handen is van extremisten.

.

.

Bron: Iraans en Syrisch Nieuws.

Eben Derik.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: