Nieuws

‘De laatste veldslag van Saudi-Arabië in Syrië’: 4.000 rebellen zijn ervoor getraind


53074a166fa9f

Rebellen in Syrië. (Foto: Breaking News Network)

BREAKING NEWS NETWORK – 21 februari 2014 – Volgens verschillende mediabronnen die zich bezighouden met de crisis in Syrië, zal de verwachte veldslag, die gelanceerd zou kunnen worden door landen die vijandig tegenover de Syrische regering staan, de laatste veldslag van Saudi-Arabië zijn om Damascus te bereiken.

Volgens de Libanese krant Assafir hebben verschillende bronnen gemeld dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken Syrische tegenstanders in Parijs heeft geïnformeerd over een beslissing van Saudi-Arabië en Amerika om het zuidelijke front te heropenen, nadat tweeduizend strijders, die vanuit Jordanië door de woestijn Syrië binnen gekomen waren, niet in staat waren door Ghouta al-Sharqia heen te komen en Damascus te bereiken.

De bronnen zeiden dat het besluit voor de veldslag werd genomen na een bezoek van de Jordaanse koning Abdullah al-Thani aan Washington en voor het bezoek van Barack Obama aan Riyadh op 22 maart. Als de verwachtingen kloppen, zal het nieuwe leiderschap, dat op verzoek van de Jordanen na de ontheffing van Salim Idriss is verhuisd van de Turkse grens naar het zuiden, nog voor het Amerikaanse presidentiële bezoek aan Riyadh actie moeten ondernemen.

De bronnen verwachten dat de westerse veiligheidsdiensten met de nieuwe generale staf ongeveer vierduizend strijders in zullen zetten die beter dan ooit getraind en opgeleid zijn in het King Abdullah II Special Forces kamp in Salt. De Verenigde Staten (VS) en Jordanië hebben de leiding over de training van ongeveer 200 tot 250 Syrische rebellen per maand.

Bron: Breaking News Network.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: