Nieuws

Syrische Koerden nemen stad van terroristen in bezit (VIDEO).
PRESS TV – 23 februari 2014 – Koerdische strijders in Syrië zeggen dat ze een stad in bezit hebben genomen in het noordoostelijke deel van het land nabij de grens met Irak na dagen van strijd met rebellen.

De Koerdische groep, bekend als de Koerdische Veiligheidscomités (YPG), zegt dat zijn strijders ongeveer 50 gewapende rebellen in de strijd om Tal Barak hebben gedood.

Eenheden van de groep worden gedomineerd door leden van de Koerdische Democratische Partij van de Unie of PYD, de meest prominente Koerdische groep in Syrië.

De stad is gelegen tussen de belangrijkste Koerdische steden Qamishli en al-Hassake. De rebellen waren afkomstig van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS), een terreurgroepering die zelf door al-Qaida werd verstoten omdat ze het te bont maakten.
Het merendeel van de Koerdische regio in het noorden van Syrië vormt al maanden het toneel van gevechten met rebellen. Sinds eind juli ontvoerden terreurorganisaties honderden Koerden.

Syrië is in de greep van dodelijke onrust sinds 2011. Volgens rapporten ondersteunen de westerse mogendheden en hun regionale bondgenoten – met name Qatar, Saudi-Arabië en Turkije – rebellen in Syrië.

Een Britse defensiestudie, gepubliceerd in september vorig jaar, schreef dat ongeveer 100.000 rebellen, gefragmenteerd in duizend groepen, in Syrië vechten tegen de seculiere regering en het Syrische volk.

Volgens de Verenigde Naties werden er meer dan 100.000 mensen gedood en miljoenen ontheemd door de strijd die wordt gestuurd door het buitenland.

Bron: Press TV.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: