Nieuws

Nieuwe bevelhebber Vrije Syrische Leger getraind in Israël


Who is the new FSA chief after Idriss

Abdul-Ilah al-Bashir. (Foto: Al Manar)

AL MANAR – 24 februari 2014 – De nieuwe bevelhebber van het zogenaamde Vrije Syrische Leger (VSL), Abdul-Ilah al-Bashir, is volgens de nieuwswebsite Al-Ahed getraind in Israël.

Volgens de website had Bashir de leiding over rebellen en ging hij afgelopen jaar naar de zionistische eenheid voor medische zorg nadat hij gewond was geraakt tijdens een gevecht met het Syrische nationale leger (SNL) in de al-Rushid regio in het zuiden van Syrië.

Toen Bashir gewond raakte, werd er bericht dat hij overleden was en begraven lag in de provincie Daraa om zo de aandacht af te leiden van zijn aanwezigheid in de door Israël bezette gebiedenn waar hij in militaire training was.

Bashir verving Salim Idriss, de voormalige bevelhebber van het Vrije Syrische Leger. De vervanging van Idriss werd aangekondigd in een online verklaring.

Een militaire analist zei tegen Al-Ahed dat de benoeming van al-Bashir tegelijk met de nederlaag van de rebellen in de al-Qalamoun regio plaatsvond en na de tweede ronde van de Genève-II onderhandelingen.

Idriss werd al langer bekritiseerd door rebellen omdat hij niet genoeg militaire steun wist te verzamelen voor de gewapende groepen.

Bron: Al Manar.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: