Toerisme Syrië

Archeologische vondsten ontdekt in Kaf al-Hammam in Tartous


20140203-172753_h525926SANA – TARTOUS – 3 februari 2014 – Tijdens het seizoen 2013 ontdekte de afdeling van archeologie in Tartous een opening in de grond met archeologische vondsten op de Kaf al-Hammam site in het gebied Sheikh Badr in de provincie Tartous.

Het hoofd van de afdeling, Marwan Hasan, zei dat de opgravingen op de site potscherven – die uit de islamitische periode dateren – en handvatten van vooralsnog onbepaald oorsprong bloot hebben gelegd.

20140203-172747Hij wees erop dat er tijdens de opgravingen naast de structuur, die een badhuis was, een deel van een opening gevuld met puin werd ontdekt. De opening is 70 centimeter breed en 145 centimeter hoog en bestaat uit drie gekerfde kalkstenen blokken, bedekt met een beschadigde, 60 centimeter brede boog.

De opgravingen legden ook een stuk van een betegelde vloer en een deel van een 2 meter hoge muur bloot. Daarnaast werden er kleifragmenten uit door het water gevormde kleikanalen ontdekt en de hoofddeur van de structuur die van kalksteen werd gebouwd (73 centimeter breed en 145 centimeter hoog). Enkele resten van een waterkanaal en de kalkstenen fragmenten zijn waarschijnlijk een deel van muren en een plafond geweest.

H. Sabbagh.

Bron: SANA.

.

Sluit ook vriendschap met de Facebook van de Mediawerkgroep Syrië:

https://www.facebook.com/MWSyria

.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: