Nieuws

Syrië vernietigde reeds 41 % van zijn chemische wapens


BbiL-zNIAAAw_KB

Sigrid Kaag, hoofd van de missie van de Verenigde Naties (VN), belast inzake de vernietiging van de chemische wapens van Syrië (links). Samen met de Deense minister van Defensie Nicoali Wammen (rechts) bespreekt ze de maritieme operatie inzake de ontmanteling van het chemische wapenarsenaal.

Vernietiging chemische wapens verloopt volgens tijdschema

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 7 maart 2013 – Het hoofd van de missie van de Verenigde Naties (VN), belast inzake de vernietiging van de Syrische chemische wapens, is bijzonder optimistisch over de goede samenwerking met Damascus.

Sigrid Kaag vertelde reporters op het hoofdkantoor van de VN dat Syrië reeds 41 procent van het chemisch wapentuig – aanwezig in het land – kon verwijderen voor vernietiging.

Cruciale maand maart

De meest giftige chemicaliën – waaronder mosterdgas en grondstoffen voor het maken van sarin zenuwgas – worden naar Deense en Noorse vrachtschepen gebracht in de Syrische haven van Lattakia en zullen worden overgedragen aan een Amerikaans schip, de MV Cape Ray, in de Italiaanse haven van Gioia Tauro. De Cape Ray is uitgerust met twee machines die de chemicaliën inert zullen maken. Deze operatie zal in maart gebeuren volgens Kaag en is de meest gevaarlijke in het hele proces van chemische ontwapening.

30 juni 2014

Tenzij de veiligheidssituatie dramatisch zou verslechteren en het transport vertraging oplopen, zullen de Syrische autoriteiten op uiterlijk 30 juni 2014 niet langer beschikken over chemische wapens of de mogelijkheid om deze te produceren.

.

BHauAUyCQAAJ8Dp

Sigrid Kaag, het hoofd van de VN-missie inzake de vernietiging van het chemische wapenarsenaal van Syrië.

.

1960128_718942321461148_772840944_n

Het Syrische nationale leger (SNL) kreeg de controle over de stad Rima en de Rima boerderijen op het platteland van Damascus en dorpen in al-Zaraa in Homs. Eerder kwamen ook al de Aqaba en al-Qatri heuvels in Yabroud op het platteland van Damascus in handen van de Syrische autoriteiten. (archieffoto)

.

BiFDC0gCMAAJaw5

Een nieuw vliegtuig met noodhulp van het Wereldvoedselprogramma landde op de luchthaven van Qamishli in de provincie al-Hassake.

.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: