Nieuws

Syrische regeringstroepen nemen gebieden nabij de Golanhoogte in (VIDEO)


.

PRESS TV – 22 februari 2014 – Syrische regeringstroepen hebben twee zuidwestelijke gebieden overgenomen op de rand van de door Israël bezette Golanhoogte, de meest recente overwinning van het Syrische nationale leger (SNL) tegen door het buitenland gesteunde rebellen.

Een Syrische militaire functionaris zei dat het leger de Rasm al-Hour en Rasm al-Sad gebieden, ten zuiden van de stad Quneitra hebben heroverd.

Het in Groot-Brittannië gevestigde Syrische Waarnemingscentrum voor de Mensenrechten, dat de buitenlandse oppositie steunt, bevestigde dat de regeringstroepen de aanval zijn aangegaan in de regio.

Ook zei het dat de Syrische luchtmacht deel neemt aan de operatie.

Het SNL is haar posities in Quneitra aan het versterken als onderdeel van de inspanningen om het gebied van de door het buitenland gesteunde rebellen te ontdoen.

Op dinsdag, herwonnen de Syrische troepen de volledige controle over het dorp Sheikh Najjar en de strategische Ghali heuvel in de buurt van de noordwestelijke stad Aleppo.

Een groot aantal rebellen, waaronder een aantal buitenlanders, werden gedood in het offensief en een grote hoeveelheid wapens, waaronder veel zware machinegeweren, raketwerpers en explosieven zijn in beslag genomen.

Dit kwam kort nadat Syrische legereenheden een offensief startten tegen door het buitenland gesteunde rebellen die actief zijn in de centrale provincie Hama, waarna ze de volledige controle over de alawitische dorp Maan hebben. 

Syrië is in de greep van dodelijk geweld sinds 2011. Meer dan 130.000 mensen zijn naar verluidt gedood en er zijn miljoenen ontheemden als gevolg van de onrust.

Volgens rapporten ondersteunen de westerse mogendheden en hun regionale bondgenoten – vooral Qatar, Saudi-Arabië en Turkije – de rebellen binnen Syrië.

Bron: Press TV.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: