Nieuws

Waar is de Russische invasie op de Krim?


Ships_of_Ukrainian_Navy_in_Sevastopol,_2007

Oekraïense Schepen bij Sevastopol op de Krim. (3)

OEKRAINE VANUIT RUSSISCH PERSPECTIEF – 4 maart 2014 – Allerlei westerse leiders spreken zonder enige schaamte over een invasie van Rusland in Oekraïne. In een artikel uit de Volkskrant van 4 maart las ik de volgende tekst:

“Vanuit Washington haalde ook president Barack Obama uit naar de regering in Moskou. Hij zei dat de Russische invasie in de Krim heeft geleid tot grote zorgen bij de buurlanden over de bemoeienis van Moskou. Ook verweet hij de Russische president Vladimir Poetin het schenden van het internationaal recht.” (1)

Natuurlijk klinkt dat erg aantrekkelijk om termen te bezigen als ‘invasie’ en dergelijke. In de persconferentie van 4 maart heeft de Russische president Putin nog eens gezegd dat een invasie wel eens mogelijk zou kunnen zijn, maar dat er nog geen sprake is van een invasie en dat hij ook hoopt dat het niet nodig zou zijn.

Tijdens bijeenkomsten van de VN heeft de vertegenwoordiger van Rusland, Vitaly Churkin, de andere leden eraan herinnerd dat er een verdrag is gesloten met de Oekraïne die Rusland het recht gaf om maar liefst 25.000 militairen te stationeren op de Krim.

De Oekraïense uitspraak bij de VN dat Rusland 16.000 militairen heeft op de Krim is een eigen leven gaan leiden, omdat er 10 jaar geleden ook al 16.000 Russische militairen waren op de Krim. Daar is verder allemaal niet zo veel bijzonders aan. De Russen hebben verschillende militaire bases daar en daar horen de nodige troepen bij. Zie (2) voor meer details.

NOTEN
(1) http://www.volkskrant.nl/vk/nl/30323/Onrust-in-Oekraine/article/detail/3607085/2014/03/04/Poetin-militair-ingrijpen-zou-legitiem-zijn.dhtml 
(2) http://rt.com/news/russian-troops-crimea-ukraine-816/
(3) http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%8C

Bron: Oekraïne vanuit Russisch Perspectief.

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “Waar is de Russische invasie op de Krim?

 1. De “Russische invasie op de Krim”, boeman Poetin, zijn kreten bedoeld om de aandacht af te leiden van het geheime oorlog van de CIA tegen het Oekraïense volk.

  = = =

  1. De CIA/neonazi coup in Kiev
  Op 21.2.14 is er een akkoord afgesloten tussen de Janoekovitsj regering, de oppositie en de EU. 12 uur later hebben de neonazi’s de regering van Janoekovitsj met geweld afgezet en vervangen door een zelfbenoemde “regering” samengestend uit neonazi’s en bewezen criminelen. De partijen uit deze “regering” hebben bij de verkiezingen in 2010 10% van de stammen behaald. Deze “regering” kwam aan de macht door het overtreden van een door de EU gesteund akkoord.
  “Brussel” heeft binnen 12 uur een richtingverandering van 180% genomen: de democratisch gekozen (corrupte en incompetente) Janoekovitsj is afgekeurd, de met straatgeweld geïnstalleerde neonazi’s en (ook bewezen corrupte) criminelen “regering” is goedgekeurd..
  Maar 12 uur na het overeenkomen, verraad de EU zijn eigen akkoord ! ! !
  Er is geen debat in het Europese Parlement geweest, het is daar ook niet gestemd aangaande deze kwestie.

  2. Krim
  De Krim is Russisch sinds 1783. De keizerin Catherina de Grote MOEST de Krim innemen vanwege de onophoudende Tartarse aanvallen vanuit de Krim op de Russiche bevolking om mensen in de slavernij te pakken en in het Midden Oosten te verkopen.
  Wiki: “About 2 million slaves from Russia and Ukraine were sold over the period 1500–1700.In 1769 a last major Tatar raid, which took place during the Russo-Turkish War, saw the capture of 20,000 slaves.”
  De Russen zijn daar sinds 1783 en Oekraïne is pas een republiek met deze naam door de Sovjetrevolutie.
  Rusland heeft conform al jaren geldende afspraken ruim 25.000 militairen gestationeerd op de Krim. Plots is hun aanwezigheid daar een “invasie”… in een poging de CIA/neonazi coup in Kiev te verhullen.

  Zonder 1 stem van maar 1 inwoner van de Krim is de Krim in 1954 door dictator Chroestsjev van Rusland los geknipt en aan Oekraïne geplakt. Op 16 maart a.s mogen de inwoners van de immers autonome republiek Krim stemmen bij welk land ze willen horen.

  “Brussel” en de VS zijn ontstemd dat de bewoners van Krim een dictaat willen toetsen door een volksraadpleging maar zijn naarstig op zoek naar dekking voor hun valse vlag aanval in Kiev.

  = = =

  http://mario828282.wordpress.com/2014/03/03/inzet-coup-in-oekraine/

  Geplaatst door Mario8282 | 10 maart 2014, 14:51

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: