Nieuws

Ontvoerde nonnen vrijgelaten door rebellen


ff3d5219c8203d7a6bcf05f4ab138f123c2efc92MEDIAWERKGROEP SYRIE – 10 maart 2014 – Een groep nonnen, die in december 2013 in de Syrische stad Maaloula door rebellen waren ontvoerd, werden maandagochtend vrijgelaten dankzij Libanees-Qatarese bemiddeling en overhandigd aan de Syrische autoriteiten. Dit schrijft onder meer het persbureau AFP.

Een controlegroep zei dat de vrijlating gebeurde in ruil voor zo’n 150 vrouwelijke gevangenen die werden vastgehouden in Syrische gevangenissen.

De dertien nonnen en drie meiden werden ontvoerd uit het beroemde christelijke gehucht Maaloula en meegenomen naar de nabijgelegen Syrische rebellenstad Yabroud, waar ze werden vastgehouden door het aan al-Qaida verbonden al-Nusra front.

De nonnen kwamen na middernacht aan in Jdeidet Yabus aan de Syrische kant van de grens met Libanon, na een zware negen uur durende reis die ze van Yabroud via Libanon terug naar Syrië brachten via de officiële grensovergang.

“Niemand stoorde ons,” zeiden de nonnen. Ze ontkenden eerdere geruchten dat hun ontvoerders de groep van Syrische en Libanese nonnen gedwongen had hun kruisen te verwijderen.

De nonnen zullen later maandag officieel thuis worden verwelkomd op een evenement bij het ​​Grieks-orthodoxe patriarchaat in Damascus.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “Ontvoerde nonnen vrijgelaten door rebellen

  1. Bedankt voor de vertaling,maar Maloula is meer dan een gehucht.Of is mijn nederlands slecht?

    Geplaatst door Syrier | 11 maart 2014, 00:30

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: