Nieuws

Belgische terroristen betrokken bij nieuwe gruweldaden in Syrië


BhUMnUpCEAIsE_X

De Belgische jihadist Abu al-Maqdad Muhajir, alias Abu Dujana al-Muhajir, die vecht in de Noord-Syrische stad Aleppo.

EMMEJIHAD – 17 februari 2014 – Er is nieuw bewijs dat Syriëstrijders uit België betrokken zijn geweest gruwelijke wreedheden, meldt de Belgische krant ‘Het Laatste Nieuws’ vandaag. Afgelopen weekend doken beelden van een massagraf op van de plek die hun groep moest opgeven, en in de stad waar ze heen zijn gevlucht vonden vier onthoofdingen plaats kort nadat ze zijn aangekomen. Het is niet zeker of de Belgen deel hebben genomen aan deze misdaden, maar in ieder geval hebben ze het gefotografeerd.

De Belgische strijders zijn degenen die enkele maanden in een luxe villa in de buurt van Aleppo verbleven en behoren tot de extremistische ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS). Die groep is nu volledig verdreven uit het gebied door rivaliserende rebellen. “We hebben zelfs een martelaar operatie op poten moeten zetten om door hun posities heen te breken”, vertelt een Franse ISIS-rebel die omgaat met de Belgen – hierbij verwijzend naar een zelfmoordaanslag.  “Twee van onze broers werden gedood, maar we hebben ten minste 90 van hen weten te doden”, zegt ‘Abou Shaheed’.

Kort na de terugtrekking van ISIS uit de stad Hraytan, werd een massagraf gevonden. Volgens de bron bevatte het 40 tot bijna 100 lijken die haastig zijn begraven onder een dunne laag grond. YouTube video’s tonen alleen burgerslachtoffers en op ten minste een van de lichamen zijn tekenen van brutale marteling gevonden, terwijl de handen waren samengebonden op de rug. De slachtoffers waren duidelijk geen ‘strijders gedood in actie’, maar geëxecuteerde gevangenen.

Alle ISIS-rebellen vluchtten volgens een Facebook-gesprek tussen een van hen en een geassocieerde oudere in Syrië allen naar Azaz. “Niemand is in Hraytan achtergebleven”, bevestigde de Fransman ‘Abou Mouthana’ aan ‘Aba Souleyman’, een Belg die de plaats veel eerder verlaten heeft.  “Maar alle leden van uw voormalige groepering zijn gezond en veilig, inclusief Abou Rayan.”

Op de dag van hun aankomst in Azaz werden vier onthoofdingen gemeld. De slachtoffers werden ervan verdacht lid te zijn van een Koerdische strijdmacht die vecht tegen ISIS. Op zaterdag werden foto’s gepubliceerd ​​van hun afgehakte hoofden en tentoongesteld onder een bord met de naam van de stad waartegen een onthoofd lichaam leunde.Twee van de doden waren zeer jonge mannen, waarschijnlijk tieners. Hoewel de beelden zeer grafisch zijn circuleren ze overal op Facebook en Twitter. Ze zijn niet moeilijk te vinden voor zij die er naar zoeken.

Beelden van de onthoofding zelf zijn er niet dus het is onmogelijk om te zeggen wie de daders waren.  Maar verscheidene buitenlandse strijders wier aanwezigheid in Azaz is bewezen – zoals de zeventien jaar oude ‘Abu Hudey Mhjrn Sham’, waarschijnlijk afkomstig uit België – plaatste foto’s en video’s van het resultaat op  Facebook-accounts. ” Ze roken naar honden”, becommentarieert de negentien jaar oude ‘Abou Tayymia’ vanuit Brussel. “Dank God voor het blootstellen van de ketters op die manier!”

De verschrikkelijke beelden werden snel gedeeld op sociale media, ook door gelijkgestemde jongeren die thuis zijn gebleven. Hun opmerkingen laten zien hoe het ‘heldendom’ van hun vrienden in Syrië hun eigen ethiek vreselijk beïnvloedt. “Breng mij zijn jasje”, vraagt een van hen over het lijk zonder hoofd, “Het is een Diesel, een echte.”

Bron: Emmejihad.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: