Nieuws

Europees Parlement veroordeelde in 2012 de Oekraïense Svoboda partij


BiDWZejIMAAE6xQ

Op zondag 16 maart 2014 zal de bevolking van de Krim zich uitspreken of het wil aansluiten bij Rusland. Federaties in Oekraïne hebben volgens de grondwet het recht om een referendum uit te schrijven en de federale staat te verlaten als een meerderheid van de bewoners zich in die zin uitspreekt. De parlementen van de Krim en Rusland stemden er alvast mee in de wens van de bevolking te zullen respecteren.

.

Het Europees Parlement veroordeelde in 2012 de Oekraïense Svoboda partij, maar negeert nu haar grote aanwezigheid in regering van de coupplegers in Kiev

OEKRAINE VANUIT RUSSISCH PERSPECTIEF – 8 maart 2014 – Een goede analyse van de situatie in de Oekraïne leert ons dat er vreemde dingen gaande zijn. In dit artikel haal ik een fragment aan uit december 2012 van het Europarlement waarin haar visie op de Oekraïne werd beschreven. Zij waren kritisch over de verkiezingen en zij waren vooral kritisch over de aanwezigheid van de Svoboda partij (1) in het Oekraïens parlement.

.

.

Zoals John Laughland ons in de bovenstaande video (vanaf 3’30”) herinnert zei het Europees Parlement in een communiqué dat zij bezorgd is over het toenemende nationalistische sentiment in de Oekraïne wat ertoe heeft geleid dat de Svoboda partij in het Oekraïens parlement is gekozen. Het Europees Parlement herinnert de Oekraïne eraan dat racistische, antisemitische en xenofobische denkbeelden indruisen tegen de fundamentele Europese principes en ze moedigen pro-democratie partijen aan zich niet te verbinden met, of deze partij de gedogen (2)

Deze krachtige woorden van het Europees parlement lijken in het niets te verdwijnen nu de huidige coup-regering van de Oekraïne maar liefst vijf leden van deze Svoboda partij in haar midden heeft en nog eens drie mensen op sleutelposities zou hebben. Wellicht moet het Europees Parlement toch ook weer iets van zich laten horen?

Hieronder nog een overzichtje van de groei van deze partij in de Oekraïne gedurende de laatste jaren:

.

ukraine_Svoboda_party

Groei van de door het Europees Parlement veroordeelde Svobodapartij in Oekraïne. (3)

.

Als afsluiter nog een foto van een tank die door de straten van Kiev reed met daarop de vlag van ‘Patriottisch Oekraïne’, dat in de Tweede Wereldoorlog zouden hebben gecollaboreerd met nazi-Duitsland.

.

patriotische-tank-rijdt-door-straat-van-kiev

Patriottische tank in de straten van Kiev – snapshot uit bovenstaande video.

.

NOTEN
(1) http://oekrainevanuitrussischperspectief.blogspot.nl/2014/03/de-neo-nazi-leider-van-svoboda-oleh.html
(2) (2) MEPs voice concerns about the rising nationalistic sentiment in Ukraine which led to the election of the “Svoboda” Party to the Parliament of Ukraine. The EP recalls that racist, anti-Semitic and xenophobic views go against the EU’s fundamental values and principles and it appeals to pro-democratic parties in the Ukrainian Parliament not to associate with, endorse or form coalitions with this party. (http://www.montesquieu-instituut.nl/id/vj5ei74qpou9/nieuws/europees_parlement_verkiezingen_oekraine?ctx=vgaxlcr1jzn2&start_tab0=60)
(3) http://www.geocurrents.info/geonotes/using-series-of-maps-to-represent-changes-in-time-how-diabetes-swept-the-u-s

.

Krimse burgerwachten en militairen zetten zich schrap voor komst van troepen uit Kiev

OEKRAINE VANUIT RUSSISCH PERSPECTIEF – 4 maart 2014 – De Krim heeft zich duidelijk uitgesproken tegen de machthebbers – en door sommigen al coupplegers genoemd – in Kiev. Zij accepteren de nieuwe leiders niet omdat ze niet democratisch zijn gekozen. Ook bevalt het hen niet dat die nieuwe leiders het zo nodig vonden om meteen die belangrijke wet terug te draaien waarin stond dat ook Russisch op bijvoorbeeld de Krim mocht worden beschouwd als een officiële taal.

.

krim=plattegrond

De Krim, te bereiken via voornamelijk twee hoofdwegen.

.

Deze nationalistische nieuwe machthebbers in Kiev kunnen natuurlijk bogen op steun van de westerse landen waarvan we het oorlogszuchtige gezicht nog kennen van hun invloed in bijvoorbeeld Irak, Libië en Syrië. Kerry haalt weer alle propaganda uit de kast om de nieuwe nationalistische machthebbers vooral te presenteren als ‘strijders voor vrijheid en democratie’ en meer van dat soort onzin, zoals we dat al zo vaak hebben gehoord.

Omdat de Krim niet zit te wachten op Kiëvse taferelen van mensen die molotov cocktails aan het werpen zijn, en de aanwezigheid van radicale nationalisten zoals Yarosh (1) en Tyahnybok (2) met hun gevolg, hebben de burgers daar in sneltreinvaart allerlei burgerwachten samengesteld om samen met de inmiddels 6.000 militairen die zijn overgestapt naar de lokale Krimse autoriteiten ervoor te zorgen dat een eventuele invasie van Kiëvse troepen kan worden afgeslagen.

De wachten bestaan ook uit zogenaamde ‘Berkoet’-ordebewakers die vanuit andere regio’s in de Oekraïne zijn overgestapt naar de Krim. Er wordt zelfs gewag gemaakt van enkele Kozakken die in hun traditionele kledij ook willen meehelpen met de verdediging van de Krim tegen eventuele agressie vanuit de hoofdstad. (3)

NOTEN
(1) http://oekrainevanuitrussischperspectief.blogspot.nl/2014/03/nationalistische-yarosh-en-zijn.html
(2) http://oekrainevanuitrussischperspectief.blogspot.nl/2014/03/de-neo-nazi-leider-van-svoboda-oleh.html
(3) http://rt.com/news/ukraine-crimea-fascists-forces-707/

.

Bron: Oekraïne vanuit Russisch Perspectief 1, 2.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: