Nieuws

Terroristische groep eist goud in ruil voor bescherming Syrische christenen


Terrorist group wants gold to protect Syria Christians

De Martelarenkerk in Raqqa in Syrië. (Foto: Al-Alam)

AL-ALAM – 27 februari 2014 – Een Syrische terroristische groep eist van de christenen in een Syrische stad – die in handen is van de terroristen – dat ze goud betalen als tol. En dat de christenen hun geloofssymbolen reduceren. Dit allemaal in ruil voor ‘bescherming’.

De zogenaamde ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) beweerde dat het de veiligheid van christenen zal waarborgen in ruil voor de belastingen en het reduceren van de uiterlijke verschijningsvormen van hun geloof. Dit heeft het persagentschap Reuters woensdag gerapporteerd.

De instructies van ISIS aan de christenen in de oostelijke stad Raqqa zijn de meest recente aanduidingen van de terroristische groep om een staat in Syrië te vestigen. Dit is wel een visie die veel zorgen baart voor westerse en Arabisch gesteunde terroristische groeperingen in het door oorlog verwoeste land.

De terroristische groep verbiedt christenen verwoeste kerken of andere religieuze gebouwen te renoveren. Daarbij mogen religieuze beelden en dergelijke niet getoond worden buiten kerken en zijn kerkklokken ook verboden.

Online verklaringen eisen dat christenen 17 gram goud als belasting betalen. Dit was een gebruikelijke tol in Arabische staten eeuwen geleden.

Christenen wordt ook verboden om wapens te bezitten, om varkens(vlees) of wijn te verkopen of wijn in het openbaar te drinken.

ISIS bestaat hoofdzakelijk uit buitenlandse terroristen en deze groepering vecht tegen de Syrische overheid en andere terroristische groepen.

Bron: Al-Alam.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: