Nieuws

De installatie van een neo-nazi regering in Oekraïne


Ukraine-extreme-droite

GLOBAL RESEARCH – 2 maart 2014 – Volgens de New York Times ‘hebben De Verenigde Staten (VS) en de Europese Unie (EU) de revolutie hier omarmd als een bloei van de democratie, een klap voor autoritarisme in de voormalige Sovjet-ruimte’. (Na de eerste triomf, is geloofwaardigheid de uitdaging voor de leiders van de Oekraïne, NYTimes.com, 1 maart 2014).

‘Bloeiende democratie, revolutie?’ De grimmige realiteit is anders. Wat op het spel staat is een door de VS-EU-NAVO gesteunde staatsgreep die het internationale recht schendt. 

De verboden waarheid is dat het Westen een proxy-regime van neo-nazi’s heeft gevormd door middel van een zorgvuldig geënsceneerde geheime operatie.

De Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland bevestigt dat de belangrijkste organisaties in de Oekraïne met inbegrip van de neo-nazi partij Svoboda royaal gesteund werden door Washington: “We hebben meer dan 5 miljard dollar geïnvesteerd om Oekraïne te helpen om dit en andere doelen te bereiken. … We zullen doorgaan met het bevorderen van de toekomst van Oekraïne die het verdient.”

De westerse media heeft terloops vermeden om de samenstelling en de ideologische onderbouwing van de regeringscoalitie te analyseren. Het woord ‘neo-nazi’ is een taboe. Het is uitgesloten van het woordenboek van het commentaar van de reguliere media. Het zal niet verschijnen in de pagina’s van de New York Times, de Washington Post of The Independent. Journalisten hebben de opdracht gekregen de term ‘neo-nazi’ niet te gebruiken om Svoboda en de Rechtse Sector te omschrijven.

Samenstelling van de regeringscoalitie

We hebben niet te maken met een overgangsregering waarin neo-nazi elementen integreren in de marge van de coalitie, formeel onder leiding van de Vaderland partij.

Het kabinet is niet alleen geïntegreerd door Svoboda en de Rechtse Sector; de twee belangrijkste neo-nazi entiteiten hebben belangrijke posities ingenomen die hen controle geven over de strijdkrachten, politie, justitie en nationale veiligheid.

Hoewel Yatsenuyk’s Vaderland partij over de meerderheid van de portefeuilles beschikt en de Svoboda neo-nazi leider Oleh Tyahnybok geen grote rol kreeg toegekend (blijkbaar op verzoek van de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland), bezetten leden van Svoboda en de Rechtse Sector sleutelposities op Defensie, Rechtshandhaving, Onderwijs en Economische Zaken.

2ez1m3k

Neo-nazi Svoboda-leider Oleh Tyahnybok.

nuland-in-ukraine

De Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland samen met neo-nazi Svoboda-leider Oleh Tyahnybok (links).

220px-Andriy_parubiy

Andriy Parubiy [hierboven], mede-oprichter van de neo-nazi Sociaal-Nationalistische Partij van Oekraïne (later omgedoopt tot Svoboda), werd benoemd tot secretaris van de Nationale Veiligheid en het Nationale Defensie Comité (RNBOU), een sleutelpositie die het ministerie van Defensie, de Krijgsmacht, Wetshandhaving, Nationale Veiligheid en Inlichtingen omvat. De RNBOU is een centraal beslissingsorgaan. Hoewel het formeel wordt geleid door de voorzitter, wordt de uitvoering verzorgd door het secretariaat met een staf van 180 mensen, waaronder defensie-, inlichtingen- en nationale veiligheidsdeskundigen.

Parubiy was een van de belangrijkste leiders achter de Oranje Revolutie in 2004. Zijn organisatie werd gefinancierd door het Westen. Hij wordt door de westerse media de ‘commandant’ van de EuroMaidan beweging genoemd. Andriy Parubiy is samen met partijleider Oleh Tyahnybok een volgeling van de Oekraïense nazi Stepan Bandera, die aan de massamoord van joden en Polen tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft bijgedragen.

2

Een neo-nazi mars eert Stepan Bandera.

Op zijn beurt is Dmytro Yarosh, leider van de Rechtse Sector delegatie in het parlement, benoemd tot plaatsvervangend secretaris van de RNBOU.

Yarosh was de leider van de Brown Shirt (Bruine Trui) neo-nazi militie tijdens de EuroMaidan ‘protest’ beweging. Hij heeft opgeroepen tot ontbinding van de Partij van de Regio’s en de Communistische Partij.

1393022042052ucrania-arbol

Dmytro Yarosh houdt een toespraak op Euromaidan (midden).

De neo-nazi partij controleert ook de gerechtelijke procedure van de benoeming van Oleh Makhnitsky van de Svoboda partij in de positie van de algemene aanklager van Oekraïne. Wat voor soort gerechtigheid zal zegevieren met een gerenommeerde neo-nazi, die verantwoordelijk is voor het Openbaar Ministerie van Oekraïne?

Kabinetposities werden ook toegekend aan voormalige leden van de neo-nazi organisatie Oekraïense Nationale Vereniging – Oekraïense Nationale Zelfverdediging (UNA-UNSO):

Tetyana Chernovol, geportretteerd in de westerse pers als een onderzoeksjournalist zonder verwijzing naar haar verleden bij de anti-semitische UNA-UNSO, werd uitgeroepen tot voorzitter van de anti-corruptie commissie van de overheid. Dmytro Bulatov, bekend om zijn vermeende ontvoering door de politie, maar ook met UNA-UNSO relaties, werd benoemd tot minister van Jeugd en Sport.

Yegor Sobolev, leider van een maatschappelijke groep in Onafhankelijk Maidan en politiek dicht bij Yatsenyuk, werd benoemd tot voorzitter van de zuiveringswet commissie, belast met het zuiveren van aanhangers van president Janoekovitsj uit de overheid en het openbare leven. (Zie: Oekraïnse overgangsregering: neo-nazi’s hebben controle over de Strijdkrachten, Nationale Veiligheid, Economie, Justitie en Onderwijs, Global Research, 2 maart 2014.)

De zuiveringswet commissie is bedoeld om de neo-nazi heksenjacht tegen alle tegenstanders van het nieuwe neo-nazi regime te organiseren. De doelen van de reinigingscampagne zijn mensen in posities van gezag binnen het ambtenarenapparaat, regionale en gemeentelijke overheden, onderwijs, onderzoek, enz. De term reiniging verwijst naar de ‘massa diskwalificatie’ van mensen in verband met de vorige regering.  Het heeft ook een raciale ondertoon. Het zal naar alle waarschijnlijkheid worden gericht tegen communisten, Russen en leden van de joodse gemeenschap.

Het is belangrijk om na te denken over het feit dat het Westen, formeel trouw aan democratische waarden, niet alleen de ondergang van een gekozen president als speerpunt heeft maar ook een neo-nazi regime heeft geïnstalleerd.

Dit is een proxy-regering waarmee de VS, de NAVO en de EU zich mengen in de interne aangelegenheden van Oekraïne en haar bilaterale betrekkingen met de Russische Federatie wil verbreken. Het moet echter duidelijk zijn dat de neo-nazi partij uiteindelijk niet de dienst uitmaakt. De samenstelling van het kabinet valt in grote lijnen samen met de ‘aanbevelingen’ van de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland; zoals besproken in het uitgelekte telefoontje naar de Amerikaanse ambassadeur in Oekraïne.

Washington heeft ervoor gekozen om neo-nazi’s in posities van gezag te plaatsen. Onder een ‘regime van indirect bestuur’, ontvangen ze hun orders wat cruciale militaire operaties en buitenlands beleid betreft (inclusief de inzet van troepen tegen de Russische Federatie) van de VS, het Pentagon (het Amerikaans ministerie van Defensie) en de NAVO.

De wereld staat op een gevaarlijk kruispunt: de structuren en de samenstelling van deze regering, geïnstalleerd door het Westen, zal de dialoog met de Russische regering en het leger niet bevorderen.

mccain-and-svoboda-leader

Een scenario van militaire escalatie dat leidt tot een confrontatie tussen Rusland en de NAVO is een reële mogelijkheid. De Nationale Veiligheid en het Nationale Defensie Commissie van de Oekraïne (RNBOU) – die worden bestuurd door neo-nazi’s – spelen een centrale rol in militaire zaken. In de confrontatie met Moskou wordende besluiten van de RNBOU geleid door neo-nazi Parubiy en Dmytro Yarosh – in overleg met Washington en Brussel – en dit zou verwoestende gevolgen kunnen hebben.

Maar het spreekt vanzelf dat ‘steun’ aan de vorming van een neo-nazi-regering op geen enkele wijze de ontwikkeling van de ‘fascistische tendensen’ in het Witte Huis, het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Amerikaanse Congress impliceert.

‘De bloei van de democratie’ in Oekraïne – om de woorden te gebruiken van de New York Times – worden onderschreven door Republikeinen en Democraten. Het is een tweeledig project. Opdat wij het niet vergeten, senator John McCain is een groot voorstander en vriend van neo-nazi Svoboda-leider Oleh Tyahnybok (afbeelding hierboven).

Bron: Global Research.

Advertenties

Reacties

3 gedachtes over “De installatie van een neo-nazi regering in Oekraïne

  1. Dit is op Oorlog Is Een Misdaad herblogd.

    Geplaatst door poldergriet | 21 maart 2014, 08:03
  2. Hebben jullie de petitie al ondertekend tegen sankties tegen rusland? Vandaag heb ik het op mijn tijdlijn geplaatst. Zijn we geen facebook vrienden?, Want dan heb je het al eens gehad. Ik krijg ook de Global research en vind het een goede nieuwsbron. Met vriendelijke groeten Jose van Dijk

    Geplaatst door Josephinafm van Dijk | 24 maart 2014, 18:16
  3. NeoNazi: vloek van Europese Unie

    Geplaatst door Yevgueniy | 10 juli 2014, 12:12

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: