Nieuws

Neef van 9/11-terrorist gedood bij vuurgevecht in de provincie Homs


ziadjarrah-750x400

Ziad al-Jarrah.

ELECTRONIC RESISTANCE – 25 februari 2014 – Op 15 februari 2014 werd de neef van United 93-kaper, Ziad al-Jarrah, in de buurt van het dorp al-Zara (provincie Homs), gedood in een vuurgevecht met Syrische veiligheidstroepen.

Dhiyya al-Jarrah, de Libanese terroristische leider van het Ziad al-Jarrah bataljon – een uitloper van de Abdullah Azzam brigades – werd verondersteld Syrië te zijn binnengekomen via de Libanese grensstad Tal Kalakh. De Syrische veiligheidsdiensten ontdekten Dhiyya’s lichaam na een hevige gevecht dat begon op de ochtend van 15 februari. Bij de ontdekking van zijn lichaam werd Dhiyya’s identiteitsbewijs in beslag genomen en beoordeeld door de Syrische luchtmacht. Uit het identiteitsbewijs bleek dat hij 28 jaar oud en een inwoner van Libanon was.

Niet veel was bekend over het persoonlijke leven van Dhiyya, maar één van zijn gevangen soldaten onthulde zijn relatie tot Ziad al-Jarrah en de financieringsbron voor zijn jihad in Syrië. Dhiyya leverde wapens aan Jund al-Sham (Soldaten van de Levant ) voor gevechten in het dorp al-Hosn. De duur van zijn verblijf in Syrië is niet bekend, maar bronnen denken dat hij Syrië is binnengekomen tijdens de belegering door het Syrische nationale leger (SNL) van al-Quseir in 2013. Dhiyya zou ook nauwe banden met de Saudische terrorist Majd al-Majd hebben gehad, voordat hij stierf aan nierfalen op 4 januari 2014 in hechtenis van de Libanese regering.

Leith Abou Fadel.

Bron: Electronic Resistance.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: