Nieuws

Troepenversterkingen aangekomen in Lattakia


BjZY512CYAAmdGk

Soldaten van het Syrische nationale leger (SNL) in actie in Lattakia. Terroristen blijven intussen de Armeense stad Kesab viseren en opnieuw binnendringen.

Grote militaire operatie tegen terroristen in Lattakia

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 24 maart 2014 – Troepenversterkingen van het Syrische nationale leger (SNL) en de nationale verdediging zijn aangekomen in de provincie Lattakia, nadat Turkije grote aantallen nieuwe terroristen de grens overstuurde. Ook de dood van Hilal al-Assad, de neef van de Syrische president en commandant van de Syrische nationale verdediging in Lattakia, zorgt voor veel woede onder de bevolking in Lattakia tegenover de nieuwe huurlingen die Ankara naar hun dorpen zond.

600 Tsjetsjenen van Ansar al-Sham nemen de leiding in het nieuwste offensief tegen de bevolking van de provincie Lattakia. Ze krijgen daarbij de steun van terroristen van onder meer Jabhat al-Nusra en Sham al-Islam.

Armeense exodus door terroristen

Inwoners van dorpen nabij de Turkse grens zijn opnieuw gevlucht naar de stad Lattakia voor de nieuwe terreur, gesteund door de regering in Ankara. Honderden Armeniërs vonden onderdak in kerken en bij familieleden in de stad Lattakia. Het Armeens Nationaal Comité verwerpt de terreuraanvallen tegen de stad Kesab en ook het Armeens parlement toonde zijn bezorgdheid.

Terroristen infliltreren opnieuw in Kesab

Onder meer zes soldaten uit Qurdaha, de plaats van afkomst van de Syrische president, stierven de voorbije dagen tijdens gevechten tegen terroristen in Kesab. Kesab situeert zich op 59 kilometer ten noorden van de stad Lattakia, nabij de Turkse grens. De Armeense stad ligt op een hoogte van 800 meter. Kesab kreeg haar naam van het Latijnse Casa Bella (‘Mooi Huis’) en telt ongeveer 2.000 inwoners.

Nieuwe infiltraties door terroristen in Kesab noodzaakten Damascus om versterkingen uit Tartous te laten aanrukken. De Syrische president, Bashar al-Assad, verzekerde tegenover Armenpress dat hij Kesab opnieuw rustig en veilig zal maken zodat de Armeense vluchtelingen er kunnen terugkeren.

Turkije laat niet toe dat terroristen, die worden nagezeten door het SNL, opnieuw de grens oversteken.

Acht burgers gedood

Acht burgers werden gedood toen terroristen twee raketten afvuurden nabij het Sheikh Daherplein en Hanano in Lattakia, aldus het persbureau SANA. Het Syrian News Center had het over ‘zeven doden en twintig gewonden’.

Waarnemingscentrum 45 en al-Samra

Eenheden van het Syrische nationale leger (SNL) konden terroristen van Jabhat al-Nusra (al-Nusra front) en het al-Turkman bataljon arresteren toen ze het Waarnemingscentrum 45 in Lattakia wilden innemen. De basis en het dorp al-Samra in Lattakia kwamen onder controle van het regeringsleger.

In het noorden van de provincie Lattakia werden twaalf rebellen van het al-Nusra front opgepakt volgens activist Ahmad al-Issa.

Terroristen wilden ook de snelweg tussen Lattakia en Aleppo tevergeefs blokkeren.

Marokko, Egypte, Tunesië, Saudi-Arabië en Libië

Onder gedode terroristen in het noorden van Lattakia bevonden zich ook commandanten en leiders van terreurorganisaties zoals het al-Nusra front, het Vrije Syrische Leger (VSL), Ahrar al-Sham en het Islamitisch Leger. De gedode terroristen kwamen uit Marokko, Egypte, Tunesië, Saudi-Arabië en Libië.

Libische huurlingen, die vanuit Turkije Syrië wilden binnendringen, werden op de berg al-Nisser op het platteland van Lattakia uitgeschakeld door het SNL. (VIDEO)

Gewapende terroristen dropen het af in de regio van Talet al-Sakhra in Lattakia.

Tientallen voertuigen, pick-ups met Dushka machinegeweren, granaatwerpers en mortierplatformen werden door het SNL en de nationale verdediging vernietigd op het platteland van Lattakia. Een grote werkplaats voor de vervaardiging van raketten werd vernietigd in Tertiah in Lattakia, evenals een munitiedepot in Salma.

De luchtmacht valt voortdurend schuilplaatsen van terroristen aan.

.

Terroristen van het Islamitisch Front tijdens gevechten om de controle over Waarnemingscentrum 45 in de Torkan bergen in Lattakia als onderdeel van de ‘slag om al-Anfal’ op 23 maart 2014.

.

Terroristen in Kesab op 23 maart 2014.

.

Kogelvrije vesten, helmen en ander materiaal werden door de nationale verdediging aangetroffen in schuilplaatsen van terroristen in Qâra op het platteland van Damascus.

.

BjdMqkVCYAAjMw9

Hilal al-Assad, de neef van de Syrische president en commandant van de Syrische nationale verdediging in Lattakia, werd gedood tijdens gevechten tegen terroristen in Kesab.

.

BjfH3JSCcAAzZCj

De begrafenis van Hilal al-Assad op 24 maart 2014. Het Islamitisch Front eistte de verantwoordelijkheid op voor de dood van Hilal al-Assad en een zevental van zijn soldaten.

.

BjfO_CTCQAAF9gU

Het afscheid van Hilal al-Assad op 24 maart 2014.

.

BjXlNDJIAAAvc8k

Terroristen aan de grenspost van Kesab.

.

Bje2_NSCYAAdd6F

Jude Makhoul, 51 jaar, een activist van de politieke partij SSNP, werd op 23 maart 2014 in Lattakia gedood door raketten van terroristen. Bij raketaanvallen op Lattakia kwamen zeven personen om het leven en raakten twintig anderen gewond volgens het Syrian News Center. Een raket die eerder terecht kwam nabij de al-Zeraa snelweg in Lattakia veroorzaakte daar op 19 maart 2014 tien gewonden onder burgers.

.

BjfMJtRCcAA2HgQ

Gedode soldaten van het Syrische nationale leger (SNL) op een aanplakbord nabij Lattakia.

.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: