Nieuws

Turkse verkiezingspropaganda zorgt voor nieuwe terreur in Syrië


De door Turkije neergeschoten Syrische piloot blijft vastberaden tijdens een vraaggesprek op 23 maart 2014. “Over twee dagen zal ik opnieuw terreurgroeperingen aanvallen tot we van de laatste terrorist in ons land verlost zijn en ons beloofde Syrië terugkrijgen.”

.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 25 maart 2014 – Turkije is sinds het conflict in Syrië altijd één van de aanstokers geweest om met hulp van buitenlandse terroristen een machtswissel te ontketenen in buurland Syrië. Destijds gingen de families Erdogan en Assad nog samen op reis, maar de Turkse premier Erdogan verkoos nauwere banden met de Moslimbroeders, die nauw verbonden zijn met zijn eigen AKP-partij, boven goede relaties met de seculiere Syrische buur. De grote Ottomaanse droom om ook in de Levant Turkse invloed te krijgen leek binnen handbereik.

.

Ottomaanse droom wordt nachtmerrie

.

Maar van een snelle machtswissel in Damascus was geen sprake. Het Syrische volk en de meerderheid van de Syrische soldaten bleven trouw aan het bestuur van president Assad. De gruweldaden van buitenlandse huurlingen stapelden zich op. De grenshandel tussen Turkije en Syrië viel stil. Zowel deze handelaars als alawieten en alevieten die zich verbonden voelden met het bestuur in Damascus, lieten in het zuiden van Turkije meermaals hun ongenoegen blijken met het Turkse beleid. Dat de AKP-partij zijn islamitische stempel doordrukte in het dagelijks leven rond zaken zoals gescheiden studentenkoten, gescheiden onderwijs voor jongens en meisjes en musea, die omgevormd werden tot moskeeën, zinde vele Turken niet. Een grote corruptieaffaire, waarbij zonen van ministers betrokken waren, zorgde voor het ontslag en de verplaatsing van honderden politieofficieren. Na afluisterschandalen, die premier Erdogan nog verder in een slecht daglicht plaatste, werden de media ook de  sociale media nog verder aan banden gelegd. De Turkse leider liet zelfs twitter blokkeren, omdat daar kritische zaken over zijn politiek aan bod kwamen. Hij kwam daarmee weg bij de ‘internationale gemeenschap’ van westerse landen, die persvrijheid anders zo hoog in het vaandel dragen.

.

Honderd Turkse journalisten opgesloten

.

Toen president Ahmadinejad in Iran enkele jaren geleden sociale media en internet een tijd liet blokkeren in de periode van verkiezingen, wisten politici en de massamedia niet van ophouden over die ‘schandalige aanfluiting van mensenrechten en persvrijheid’. Maar Turkije, dat meer dan honderd journalisten opgesloten heeft en waar persvrijheid dagelijks verder wordt beknot, komt hier vlot mee weg.

.

Syrische MIG-23 neergehaald

.

Ondanks zijn bijzonder trouwe achterban wil Recep Tayyip Erdogan zijn AKP-partij in deze tijden van corruptieaffaires een duw vooruit geven tegen de gemeenteraadsverkiezingen van 30 maart 2014. Dat buurland Syrië terrein wint tegen terroristen zint de vroegere burgemeester van Istanbul niet. Hij stuurde dan ook vele honderden nieuwe buitenlandse huurlingen de grens over naar de provincie Lattakia, naar de Armeense stad Kesab. Toen Syrische MIG-23’s deze week schuilplaatsen van terroristen daar aanvielen, liet de Turkse premier het Syrisch toestel uit de lucht schieten. (Lees: Syrische MIG-23 afgeschoten door Turkse luchtmacht) Intussen bevestigden zowel activisten van de oppositie, lokale bronnen als videobeelden dat het Syrische toestel zich helemaal niet in het Turkse luchtruim bevond. Maar als propagandastunt kon het tellen om Erdogan als een sterke leider te positioneren met de lokale stembusgang in het achterhoofd.

.

De neergeschoten Syrische piloot was ook duidelijk over wat er gebeurde: “Ik kreeg de opdracht om terreurgroeperingen binnen Syrië te achtervolgen, zeven kilometer van de grens. Toen ik het slagveld bereikte, zag ik het doelwit op de grond en maakte er komaf mee. Toen ik wilde terugkeren – zeven kilometer binnen het Syrisch luchtruim – werd ik aangevallen door een raket van een Turks gevechtstoestel. Ik voelde dat mijn toestel was geraakt en nam de beslissing om de jet te verlaten en gebruikte daarvoor mijn schietstoel. Tegen mijn aanvallers zeg ik: “Het gaat goed met mij en onze moraal is hoog en onze geest is van staal. Over twee dagen zal ik opnieuw terreurgroeperingen aanvallen tot we van de laatste terrorist in ons land verlost zijn en ons beloofde Syrië terugkrijgen.”

.

Tsjetsjeense huurlingen

.

Premier Erdogan deed zelfs een beroep op zijn contacten in Saudi-Arabië om massaal nieuwe huurlingen te rekruteren in Tsjetsjenië en elders voor deze campagnestunt. Met het over de Turkse grens sturen van deze terroristen kon hij zowel een Syrisch gevechtstoestel laten neerschieten boven Syrisch grondgebied als 2.000 Armeniërs verdrijven uit het grensdorp Kesab als etnische zuivering.

.

Etnische zuivering in Kesab”

.

Dit bevestigde ook Syrië-deskundige Fabrice Balanche van de Groupe de recherches et d’études sur la Méditerranée et le Moyen-Orient(GREMMO) tegenover France24.

.

“Les rebelles n’ont pas besoin de passer par ce poste frontière pour faire venir des armes et des munitions, ils traversent facilement par les collines boisées du Djebel turkmène plus au sud, explique-t-il. La prise du poste frontière n’est qu’un prétexte, nous sommes face à une stratégie d’épuration ethnique à l’égard de la population arménienne de Kassab.”

.

Dood Ali en Kifah al-Assad blijkt kwakkel

.

Hilal al-Assad, de in Kesab gesneuvelde commandant van de nationale verdediging in Lattakia, werd maandag begraven. Al-Arabiya beweerde  intussen dat twee andere neven van de Syrische president, Ali en Kifah al-Assad, eveneens in een grensstad met Turkije zouden gedood zijn. Aangezien Al-Arabiya de enige bron is van dit bericht en niemand dit kan bevestigen, is het erg onwaarschijnlijk dat het correct is. Mitchell Prothero van McClatchy News gaf aan onze redactie toe dat de ‘Syrische bronnen’ in hun artikel eigenlijk maar geruchten en veronderstellingen waren.

.

Grote militaire operatie in Lattakia

.

Duizenden troepenversterkingen van het Syrische nationale leger (SNL) en de nationale verdediging verrichten momenteel een grote militaire actie om de provincie Lattakia opnieuw vrij te maken van terroristen. Ze worden daarbij zwaar gesteund door vliegtuigen en Hind helikopters van de Syrische luchtmacht. De grenspost 45, het politiebureau van al-Sakhra en het dorp Samra kwamen opnieuw in regeringshanden.

.

De politiek van Erdogan zal het platteland van Lattakia de volgende dagen omtoveren in een bloedbad met honderden dode terroristen en honderden jongens en meisjes van het SNL en de nationale verdediging die het leven zullen laten. Maar zondag bij de gemeenteraadsverkiezingen zal over die vuile politiek van Erdogan met geen woord gerept worden door onze massamedia.

.

Al-Qaida terroristen wandelen doodleuk via Turkije Kesab in Syrië binnen om daar hun terreurdaden te verrichten.

.

BixpjXEIEAAxWGU

Volgens Syrische bronnen kon het Syrische nationale leger (SNL) vandaag een Turkse drone neerhalen. Dit gebeurde boven de provincie Lattakia, in Salma, nabij de Turkse grens. Het gaat om het derde onbemande herkennings- en spionagevliegtuig van Turkije dat werd afgeschoten sinds het begin van het conflict in Syrië.

.

BjlXKWHIUAAkMMv

De nationale verdediging in Kesab.

.

BjlLtLWIgAEadw5

Turkse raketten, gebruikt door ‘gematigde rebellen’ van het Islamitisch Front, vielen vannacht Lattakia in Syrië aan.

.

BjkZ69ZCcAAZRt-

Gewonde terroristen van de strijd in Kesab worden met auto’s van de Turkse inlichtingendiensten over de grens vervoerd voor verzorging in Turkse ziekenhuizen.

.

BjlNgfHIMAIqfO0

Al-Qaida terroristen krijgen medische verzorging in Turkse ziekenhuizen.

.

Volg ook het nieuws over Kesab op onze Facebook en voeg hem toe tot je favorieten:

https://www.facebook.com/MWSyria

.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: