Nieuws

Barack Obama: bedrieger


WILLY VAN DAMME’S WEBLOG – 4 juni 2012 – Het is een gekend fenomeen. Bij kiescampagnes beloven politici de hemel op aarde, gaan dit doen, dat doen en stellen al de problemen van hun kiezers te gaan oplossen. In de VS kwam op die wijze Barack Obama aan het bewind met als grote belofte: ‘Change’. Een inhoudsloze slogan.

Wijsmaken

Maar om die toch verkocht te krijgen werden de beste schrijvers ingehuurd, de competentste reclamebureaus gebruikt en vele honderden miljoenen dollars ingezameld. Bij wie? Natuurlijk bij die miljardairs die zich zo toegang verschaffen tot de macht en al wat daar mee samenhangt.

En die maken dan de Joe, John en Ann in de straat wijs dat men hun belangen, die van de gemiddelde Amerikaan, gaat verdedigen. En gezien de vele oorlogen die de VS voert hoort daar steevast de belofte bij om de troepen terug te trekken. Teveel dode Amerikaanse soldaten is nu eenmaal slecht voor het imago.

Na het debacle van de gewoon totaal incompetente regering van president George W. Bush was het voor Obama gemakkelijk om veel van die zwaar misnoegde en zelfs heel boze Amerikanen rond zich te verzamelen en zo president te worden.

Tegen folteringen

En hij zat nog maar pas op zijn stoel of hij kreeg in Noorwegen van zijn vazallen daar zelfs al de Nobelprijs voor de Vrede. Wat de aard van die prijs ten volle toonde. En kijk tijdens zijn campagne beloofde Obama een einde aan Guantanamo, de vele andere geheime gevangenissen, de oorlogen, ontvoeringen en de folterpraktijken. Wat een leugenaar. Wat een bedrieger.

Er zijn inderdaad voor zover geweten geen verhalen meer te horen over door het Witte Huis georganiseerde vormen van fysieke folteringen zoals dat onder Bush junior bijna schering en inslag was. Neen, en er zijn ook geen ontvoeringen meer van al wie men dacht een tegenstander te zijn.

Dat klopt. Maar wat kregen wij in de plaats? Vele honderden en mogelijks sinds het aantreden van Obama al duizenden doden die vielen door middel van bombardementen met onbemande vliegtuigen, de zogenaamde drones.

Met voorbedachten rade

Ze stijgen op vanaf een of andere luchtmachtbasis in de VS en doden in Pakistan, Jemen, Somalië of waar dan ook allerlei mensen. Islamitische militanten, aanhangers van Al Qaeda, klinkt het altijd in onze media. Zo de Amerikaanse zegebulletins overschrijvend. Niemand die zelfs maar de moeite doet om zich daar vragen bij te stellen. Zo gaat dat.

Want wat zien we hier gebeuren? Een of andere voor zijn vuil werk betaalde klikspaan of spion vertelt een verhaal aan een of andere man/vrouw van de CIA of het Amerikaanse leger en hup daar gaat de bal rollen.  Of men in de VS hierna naar dit verhaal nog veel onderzoek is niet eens geweten.

Wel weten wij nu na een recent artikel in de New York Times met grote zekerheid dat het bevel om een onbemand bomvliegtuig naar een bepaald doelwit te sturen uitgaat van Barack Obama zelf, de man van de Nobelprijs voor de Vrede.

Die bepaalt wekelijks of zelfs dagelijks in alle geheim wie gaat sterven en wie niet. Een beetje spelen als god zelf dus. En inderdaad ze worden dan ook niet meer ontvoerd en gefolterd. Men dood ze gewoon. Wat Barack Obama feitelijk doet is dan ook veel erger dan wat voorheen Bush deed. Dit is gewoon massamoord met voorbedachten rade.

Netjes opgekuist

Geen luchttransporten, gespotte CIA-vliegtuigen, geheime gevangenissen of lastige getuigen meer. En ook geen geruzie meer over rechtbanken en de noodzaak om bewijsmateriaal te zoeken.

Alles wordt netjes afgewerkt. Boem en daar gaat de man/vrouw/ouderling of kind die in de weg liep. En dit zomaar in een ander land. Weg met de toch wel essentiële soevereiniteit dus.

In een normale rechtstaat de naam waardig zou Barack Obama nu al levenslang achter slot en grendel zitten. In de VS blijft hij president en stelt hij zich nu gewoon terug kandidaat voor dat presidentschap.

Barack Obama beloofde massa’s naïeve Amerikaanse kiezers change en ze geloofden hem dankzij zijn geoliede propagandamachine ook nog. En inderdaad er is change. Obama trok het leger terug uit Irak en voerde sindsdien de oorlog tegen Pakistan op, veroverde Libië en poogt dat nu te doen met Syrië.

Sirenenzang

Ook voerde hij de spanning met Iran nog verder op met allerlei vormen van agressie tot bomaanslagen toe. Obama, de man die voor hij president werd tegen folteringen, illegale gevangenissen en ontvoeringen was, heeft dan ook al heel wat bloed aan zijn handen.

Change ja, maar zeker niet in de betere zin. Vele mogelijke kiezers zijn dan ook zwaar ontgoocheld en die poogt hij nu met een nieuwe campagne van liegen en bedriegen terug voor zich te winnen. Het was mede de reden waarom hij zich nu plots voor het homohuwelijk uitsprak. Hopende dat dit milieu voor zijn sirenenzang zal vallen.

Obama is als die sirene, een gevaarlijk monsterlijk wezen.

Willy Van Damme.

Bron: Willy Van Damme’s Weblog.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: