Nieuws

Ruim zestig basissen met drones in de Verenigde Staten


Aanval met een drone.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 15 juni 2012 – Drones of onbemande vliegtuigen worden al jaren ingezet door Israël om Palestijnen te doden in de Gazastrook. Of door de Amerikaanse regering in Pakistan om daar strijders van de taliban te doden. Sinds president Barack Obama in de Verenigde Staten (VS) aan de macht kwam is het aantal aanvallen met drones spectaculair gestegen met de nodige burgerslachtoffers als ‘nevenschade’ in ondermeer Pakistan. Dit is ook het geval in Jemen, waar de VS – op rechtstreeks bevel van het Witte Huis – de regering steunt bij aanvallen op sjiitische Houti stammen in het Noorden van Jemen.

Wederrechtelijk executies zijn niet alleen illegaal, ook vallen er meer burgerslachtoffers dan werkelijke terroristen en creëert men zodoende nieuwe terroristen en haat tegen het Westen. Toch blijft president Obama verder gaan met deze buitengerechtelijke executies wereldwijd.

Onze collega’s van MO berichten nu ook over een rapport van de organisatie Public Intelligence. Daaruit blijkt dat er in de VS zelf meer dan zestig basissen zijn voor onbemande vliegtuigen. Lees het artikel hier.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: