Nieuws

Springstof acetonperoxide aangetroffen bij teruggekeerde Franse Syriëganger


chateau-napoule

Mandelieu-La-Napoule is bekend van het Château de la Napoule, een versterkt kasteel uit de 14e eeuw, alsook de lucht- en ruimtevaartindustrie met bedrijven zoals Aerospace. – http://www.wonenaandecotedazur.nl/mandelieu-en-de-ruimtevaart/

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 26 maart 2014 – De politie in Frankrijk heeft een terreuraanslag verijdeld aan de kust van de Middellandse Zee. In februari 2014 werden 900 gram explosieven gevonden bij een 23-jarige jihadist, Ibrahim B., die terugkeerde van het front in Syrië. De man woonde in de havenstad Mandelieu-La-Napoule aan de Côte d’Azur, aldus het Franse persbureau AFP.

Acetonperoxide

In het huis van de verdachte vond de politie acetonperoxide, ook wel bekend als TATP. Deze stof is makkelijk te maken met producten uit de lokale bouwmarkt en apotheek. TATP is evenwel bijzonder instabiel in het geval van hitte, wrijving, schokken of statische elektriciteit. Acetonperoxide werd in het verleden frequent gebruikt door Palestijnse zelfmoordactivisten tegen Israëlische doelwitten.

Geradicaliseerde jongeren

Frankrijk maakt zich net als andere Europese landen zorgen over geradicaliseerde jongeren die terugkereb uit Syrië en terreurdaden willen begaan. Islamitische terreurbewegingen viseren al langer Frankrijk wegens de aanwezigheid van de Franse soldaten in Afghanistan en Mali.

Volgens de Franse inlichtingendiensten vertrokken 700 personen vanuit Frankrijk voor de jihad naar Syrië, waarvan 15 procent vrouwen. Tientallen Franse jihadisten keerden inmiddels terug en van 24 Franse jihadisten die sneuvelden in Syrië is de naam gekend, aldus een anti-terreurspecialist tegenover het persbureau AFP.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: