Nieuws

Turkije blokkeert YouTube na lek over ‘invasieplan tegen Syrië’


turkeyMEDIAWERKGROEP SYRIE – 27 maart 2014 – De videowebstek YouTube is op vele plaatsen in Turkije niet langer beschikbaar, na blokkering door de Turkse telecomautoriteit TIB. Daarmee wil de Turkse premier Erdogan een video blokkeren waarin Turkse topfunctionarissen een mogelijke militaire operatie tegen Syrië bespreken.

Ankara spreekt over een ‘aanval tegen de nationale veiligheid’ en premier Revep Tayyip Erdogan had het dan weer over ‘een actie van schurken’, aldus NRC.

Volgens Russia Today bespraken top-ministers van de regering-Erdogan met veiligheidschef Hakan Fidan een plan om het graf van Suleyman Shah, de grootvader van het Ottomaanse Rijk, in Syrië te laten aanvallen. Na een ‘valse vlag operatie’ tegen dit graf door Turkse huurlingen, zou dit voor Ankara een aanleiding zijn om Syrië aan te vallen.

De YouTube video over deze duivelse politiek van Erdogan om een oorlog te ontketenen tegen buurland Syrië met deze plannen, komt ongelegen met de gemeenteraadsverkiezingen van volgende zondag, 30 maart 2014. YouTube zal dus even alle beelden moeten wissen voor de videowebstek opnieuw online mag in Turkije.

Lees ook het stukje dat Peter Edel in 2012 schreef over het graf van Suleyman Shah hier.

.

De Engelse vertaling van de gelekte video

.

Malik Imran.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: