Nieuws

Eindeloos bloedvergieten in Syrië (VIDEO)


Video van Toren 45, ten zuiden van Kesab (Kassab) op het platteland van Lattakia, na Syrische luchtaanvallen met barrel TNT-bommen op 26 maart 2014.

.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 29 maart 2014 – Al drie jaren laten voornamelijk jonge mannen het leven op het Syrisch slachtveld. Soldaten van het Syrische nationale leger (SNL), vrijwilligers van de nationale verdediging en strijders van Hezbollah en sjiitische bewegingen staan tegenover een leger buitenlandse huurlingen en Syrische opstandelingen.

Spaanse burgeroorlog (1936-1939)

Zoals met de Spaanse burgeroorlog worden de twee kampen gesteund door verschillende landen. Met de Spaanse burgeroorlog kregen de Republikeinen steun van de Sovjetunie (1936-1938), Mexico en Frankrijk (1936). De conservatieve nationalisten van Franco, die uiteindelijk wonnen, kregen de steun van Italië, Duitsland en Portugal. Tienduizenden Fransen, Duitsers, Oostenrijkers, Polen, Oekraïners, Italianen, Amerikanen, Britten en andere nationaliteiten, waaronder 700 Nederlanders, vochten aan de kant van de Republikeinen mee. Aan de andere kant kreeg Franco de steun van 100.000 Marokkaanse eerste-linie-stormtroepen, die samen met het Spaanse Vreemdelingenlegioen de Falangisten, Carlisten en Alfonsisten aan de macht brachten voor een terreurregime dat nadien nog 100.000 Republikeinen liet vermoorden. Samen zeker een half miljoen doden door oorlog, ziekte en executies nadien.

Syrische oorlog (2011-….)

In de Syrische oorlog moet het SNL vaststellen dat de terroristen steun kregen vanuit het buitenland en zocht Damascus eveneens steun om de dagelijkse terreur te bestrijden. Het Syrische kamp krijgt steun van de Libanese verzetsbeweging Hezbollah en sjiitische strijders, in kleinere aantallen, uit Jemen en Irak. Rusland en Iran verzorgen technische bijstand met raadgevers en wapenleveringen. Huurlingen komen uit meer dan honderd landen voor de jihad tegen de seculiere Syrische regering. In machtsblokken staan zes landen van de G7 (Frankrijk, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië en Canada), Turkije en de Golfstaten (pro-terroristen) tegenover de BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika) Venezuela, Pakistan en Iran (pro-Syrië).

Japan

Japan tracht een neutrale positie in te nemen binnen de G7 en stuurt aan op diplomatie inzake het conflict in Syrië. Het land schonk 13,25 miljoen euro aan een fonds om te helpen met de vernietiging van de chemische wapens in Syrië. Ook schonk het land 19,2 miljoen dollar aan Unicef voor humanitaire hulp in Syrië.

Vijf aanvallen op transporten chemische wapens

Terroristen in Syrië vielen reeds vijfmaal transporten van chemische wapens aan onderweg naar Deense en Noorse boten in de haven van Lattakia, aldus The Voice of Russia. 53,6 procent van het chemisch wapenarsenaal van Syrië werd reeds vernietigd.

Eindeloos bloedvergieten

Na drie jaren van oorlog lijkt er niet onmiddellijk een einde te komen aan het bloedvergieten in Syrië, ondanks het feit dat de massamedia liever bericht over de Amerikaans-Russische spanningen om de Krim en Oekraïne en de gecrashte Boeing 777 van Malaysian Airlines.

Verwarring zaaien

Aan al-Qaida verbonden Saudische geestelijken, zoals Abdallah Muhammad al-Muhaysini, prijzen in Syrië de terroristen van het ‘Islamitisch Kaukasus Emiraat’. (Lees meer…) Het zijn voornamelijk ook Saudi’s en Tsjetsjenen die massaal vorige week de Turkse grens overstaken om terreur te zaaien op het platteland van Lattakia. Doordat het SNL en de nationale verdediging vanuit talrijke andere provincies de burgerbevolking in Lattakia moesten ter hulp komen en vechten tegen deze barbaren, worden terroristen in Syrië elders weer even ontzien.

Ze gebruikten de tactiek van ‘verwarring zaaien’ door te focussen op een mogelijk zuidelijk front om via Jordanië en Daraa naar Damascus door te stoten. Maar in praktijk drong de grote meute terroristen op 21 maart 2014 via Turkije het platteland van Lattakia binnen met minstens 5.000 terroristen in een groots offensief.

Syrische grond, doordrongen van bloed en bommen

Eindeloze lijsten namen met gedode terroristen en Syrische soldaten en vrijwilligers worden elke minuut langer. Familieleden leven in onrust, onwetend of ze hun geliefde nog gaan terugzien. Maar daarnaast ook honderdduizenden gewonden, waarvan een deel onder hen met een handicap voor de rest van het leven. Een hele generatie jongeren, mannen en huurlingen vindt zijn laatste rustplaats in Syrische grond. Grond die rood ziet van het bloed. Deze gekwetste grond zal over honderd jaar nog altijd doden maken door de nu achtergelaten bommen. Het is een van de trieste zekerheden die we nu hebben.

ANNA: “120 dode soldaten”

26 maart 2014. Vandaag berichtte Abkhazian Network News Agency (ANNA) over 120 doden onder het SNL en de nationale verdediging en 1.000 doden en gewonden onder de terroristen. Eén van de doden tijdens militaire operaties in de provincie Lattakia was de emir van het al-Nusra front: Abu al-Leil. Na vandaag komt er weer een dag en nog een dag… met opnieuw duizelingwekkende aantallen doden.

Majoor-general Yousef Abbas van de Republikeinse Garde in Layramoun en tientallen van zijn soldaten stierven intussen in Aleppo.

Gigantisch aantal doden

Activisten die de Syrische overheid steunen spreken over 669 gedode en 587 gewonde terroristen van het al-Nusra front (Jabhat al-Nusra) in Beit Shrouq op het noordelijk platteland van Lattakia door toedoen van het SNL. Een andere bron meldt 500 gedode terroristen nabij de noordelijke grens met Turkije de voorbije 24 uren. Cijfers die we niet kunnen bevestigen. Een deel van deze oorlog is immers een propaganda-oorlog. Maar dat er gigantische aantallen doden vallen onder alle strijdende partijen in Syrië deze dagen staat zonder meer vast.

Op de snelweg van Damascus naar al-Dumayr kwam een vrachtwagen van het SNL in een hinderlaag van terroristen terecht. Alle inzittenden kwamen daarbij om het leven, aldus activisten die de Syrische oppositie steunen. (VIDEO)

Op de al-Aaliya en al-’Ibb boerderijen in Douma in Damascus werden 21 terroristen gedood bij een operatie door het SNL, aldus Syrian Perspective. Al-Qaida terroristen werden ook gedood in Daraa. Volgens de massamedia waren het ‘burgers’. (Facebook)

Er stierven de voorbije drie jaren meer soldaten van het SNL – naar schatting zo’n 60.000 – dan de ruim 40.000 Belgische soldaten aan het front van de Eerste Wereldoorlog.

.

De Hamza bin Abdul Muttalib brigades vallen een controlepost van het SNL aan in Bloudan in Damascus.

.

Het Islamitisch Front vuurt mortiergranaten af op sjiitische wijken op het platteland van Idlib.

.

Propagandavideo van terroristen via hun bevriend medium ‘Aanhangers van Syrië’ over de ‘Strijd om de Anfal’ in Lattakia.

.

Propagandavideo van terroristen van het al-Sham korps over hun operatie aan de controlepost van Marzaf in Khan Sheikhoun in Hama (vrijgegeven op 27 maart 2014).

.

Het Islamitisch Front geeft de posities van de strijdende partijen weer in Deir al-Zour.

.

Het Islamitisch Front valt aanhangers van de Syrische regering aan in Fo’ah in Idlib.

.

Jabhat al-Nusra van de Qalamoun bombardeert de Republikeinse Garde en het hoofdkwartier van Hezbollah met Grad-raketten.

.

Lange propagandavideo vrijgegeven door terroristen om hun duivelse plannen in Lattakia als vreedzaam voor te stellen.

.

BjzLkE_CEAAchtO

Terroristen van het al-Nusra front in Mork in Hama.

.

BjzJYgmCIAAtDTE

Terroristen van het al-Nusra front in Mork in Hama.

.

BjzLOafCYAAvaJ8

Terroristen van het al-Nusra front in Mork in Hama.

.

BjzJ_QXCEAAeo4y

Terroristen van het al-Nusra front nabij de snelweg tussen Aleppo en Damascus in Mork.

.

BjzKN3GCAAAaAHC

Terroristen van het al-Nusra front nabij de snelweg tussen Aleppo en Damascus in Mork.

.

BjzK2phCEAAtOae

Een B10-geweer in Mork.

.

BjzO4ibCMAAWgBw

Mortieraanvallen in het zuidoosten van Khan Sheikhoun in Hama; wellicht nabij een brandstofbasis van het Syrische nationale leger (SNL) tussen Mork en Khan Sheikhoun. (Kaart: http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.422105&lon=36.679316&z=15&m=b&search=%D8%A7%D9%84%D8%AE%D8%B2%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%AA )

.

BjzOKtCCcAAlPfV

Mortieraanvallen in het zuidoosten van Khan Sheikhoun in Hama; wellicht nabij een brandstofbasis van het SNL tussen Mork en Khan Sheikhoun.

.

BjzMT1VCAAE-Ata

Mortieraanvallen in het zuidoosten van Khan Sheikhoun in Hama; wellicht nabij een brandstofbasis van het SNL tussen Mork en Khan Sheikhoun.

.

BjzMnQACEAA8eGQ

Mortieraanvallen in het zuidoosten van Khan Sheikhoun in Hama; wellicht nabij een brandstofbasis van het SNL tussen Mork en Khan Sheikhoun.

.

tumblr_n327vqj9so1swlg11o1_1280

Spandoek van het al-Nusra front in Kassab in Lattakia.

.

Opgelet! Onderstaande video’s bevatten bijzonder gruwelijke beelden!!!

.

VIDEO: Soldaten van het SNL gedood in Lattakia deze week.

VIDEO: Meer bloedvergieten door terroristen in Lattakia deze week.

VIDEO: Bloedvergieten door terroristen in Kassab in Lattakia deze week. (1).

VIDEO: Bloedvergieten door terroristen in Kassab in Lattakia deze week. (2).

.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: