Pers

PERSBERICHT: Mediawerkgroep Syrië veroordeelt de Turkse agressie tegen Kassab


Bj-yE_LIAAAbBWl

PERSBERICHT: Mediawerkgroep Syrië veroordeelt de Turkse agressie tegen Kassab

Mediawerkgroep Syrië

30 maart 2014

Het Turkse leger – ondersteund met tanks, artillerie, gevechtsvliegtuigen en elite eenheden – heeft samen met duizenden terroristen uit Tsjetsjenië, Afghanistan, Pakistan, Libië, Tunesië, Jemen en Saudi-Arabië een massale aanval geopend op het door voornamelijk Armeniërs bewoonde stadje Kassab in de provincie Lattakia nabij de Turkse grens.

Een delegatie van Armeense parlementariërs heeft Damascus bezocht om te overleggen met president Bashar al-Assad en collega parlementariërs uit Syrië en om hun dank uit te spreken voor de inspanningen en opofferingen van het Syrische nationale leger en de ‘volks defensie milities’ ter verdediging van de Armeense gemeenschap en om gezamenlijk de Turkse agressie ten stelligste te veroordelen.

Zij hadden ook een boodschap bij van de Armeense president Serzh Sargsyan waarin hij ook zijn dank uitte.

De Armeense parlementariërs, geleid door Samvel Farmanyan, benadrukten hun volledige steun aan de Syrische overheid in hun pogingen om de veiligheid en stabiliteit te garanderen en er voor te zorgen dat de vluchtelingen snel naar hun huizen kunnen terugkeren. Farmanyan onderstreepte dat Syrië steeds een voorbeeld is geweest van een multiculturele samenleving in nationale eenheid.

In een ontmoeting met de Syrische parlementsvoorzitter Jihad al-Laham werd overlegd hoe de samenwerking tussen de Armeense en Syrische parlementariërs zelfs nog uitgebreid kan worden om samen de takfirische terreur te stoppen.

De Armeense regering heeft de Turkse agressie tegen Kassab eveneens op de V.N. agenda in New York en Genève geplaatst.

Ook vanuit Turkije zelf heeft de Turkse oppositie de politiek van de regering Erdogan scherp veroordeeld. Erdogan speelt met vuur en is nu te ver gegaan in een poging een oorlog met Syrië uit te lokken. Het bewijs hiervan werd zwart op wit bevestigd door de uitgelekte geluidsopnamen waarin een valse ‘vlag operatie’ tegen Syrië werd gepland tussen het hoofd van de Turkse inlichtingendienst Hakan Fidan,  de Turkse minister van buitenlandse zaken Ahmet Davutoğlu, de onder-minister van buitenlandse zaken Feridun Sinirlioğlu en generaal Yaşar Güler om een oorlog uit te lokken.

De directe Turkse aanval op een Armeense bevolkingsgroep in en rond het stadje Kassab doet sterk denken aan voorgaande Turkse slachtpartijen tegen het Armeense volk in de geschiedenis.

Mediawerkgroep Syrië.
www.mwsyria.com
Reacties: info@mwsyria.com
Contact: +32  487 592 565

De Mediawerkgroep Syrië bestaat uit vrijwilligers uit Vlaanderen en Nederland; zowel Syriërs als niet-Syriërs die tekortkomingen in de media aankaarten. We komen op voor het zelfbeschikkingsrecht van het Syrische volk en het respecteren van de Syrische soevereiniteit volgens het internationaal recht. Wij kanten ons tegen elke buitenlandse inmenging in de interne zaken van Syrië en steunen het democratische en politieke hervormingsproces van de Syrische regering. Wij wensen het behoud van Syrië als een multiculturele seculiere samenleving volgens de wil van het Syrische volk en veroordelen elke vorm van geweld en terrorisme.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: