Nieuws

Gezondheidszorg in Syrië aan het instorten volgens hulporganisatie


531d6612f3735

Foto: Breaking News Network.

BREAKING NEWS NETWORK – 10 maart 2014 – De hulporganisatie Save The Children heeft gewaarschuwd dat het gezondheidszorgsysteem in Syrië aan het instorten is en dat kinderen lijden aan de gevolgen van het gebrek aan goede zorg.

De organisatie zei maandag in een verslag dat 60 procent van de ziekenhuizen in Syrië vernield of beschadigd zijn sinds de start van het conflict drie jaar geleden en dat bijna de helft van alle artsen het land hebben verlaten.

De organisatie beschrijft de instorting van de gezondheidszorg als ‘vreselijk’ en geeft aan dat er maar een beperkte hoeveelheid medisch personeel  is dat moeite heeft de gewonde mensen te behandelen.

De gezondheidszorg in Syrië is nu zo ontregeld dat er zelfs dokters zijn die kleding als verband gebruiken en patiënten die ervoor kiezen buiten bewustzijn geslagen te worden met metalen voorwerpen omdat er geen verdovingsmiddelen zijn”, aldus het verslag.

De hulporganisatie zei verder dat baby’s zijn overleden in couveuses als gevolg van het uitvallen van elektriciteit en dokters gedwongen zijn ledematen van kinderen af te snijden omdat er geen middelen zijn om de kinderen te behandelen.

80.000 kinderen in Syrië zijn inmiddels geïnfecteerd met polio, terwijl de ziekte in het land in 1995 uitgeroeid was.

Volgens de organisatie zijn meer dan 140.000 mensen overleden door het geweld in Syrië. Save The Children heeft beide kanten gevraagd toestemming te geven voor het toelaten van hulporganisaties in het land.

De Syrische regering heeft niet gereageerd op het verslag.

De Syrische regering heeft meerdere keren afspraken gemaakt met de door het buitenland gesteunde terroristen om hulporganisaties toe te laten in steden en dorpen om burgers te helpen. Rebellen hebben echter meerdere keren deze wapenstilstanden verbroken.

Syrië wordt sinds 2011 in de greep gehouden door het dodelijke geweld. Volgens verschillende berichten steunen de westerse grootmachten en hun regionale bondgenoten – met name Qatar, Saudi-Arabië en Turkije – de rebellen in Syrië.

Bron: Breaking News Network.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: