Nieuws

Oekraïnse regering begonnen met het elimineren van ultra-nationalisten (VIDEO)


De ultra-nationalist Aleksandr Muzychko, ook bekend als Sashko Bilyi, werd door de Oekraïense politie doodgeschoten.

.
GOUDPORTAL – 25 maart 2014 – In het vorige artikel ‘crisis in de Oekraïne‘, zijn we in het verleden gedoken om een begrip van het heden te krijgen.

De Russische bevolking, woonachtig in het oosten en zuiden van de Oekraïne, vreest voor de Oekraïens ultra-nationalisten.

Dit is niet ten onrechte. Ze komen er openlijk voor uit dat ze het liefst alle Russen over de kling jagen.

De gebieden waar deze Russen wonen behoren historisch bij Rusland en zijn door een administratieve verandering te 1954 bij de Oekraïne toegevoegd. Dit was een grote fout waar nu de problemen door ontstaan.

Het reeds autonome Krim heeft zich eerst onafhankelijk gemaakt en nu na een referendum democratisch zich weer met Rusland herenigd.

Dit tot groot ongenoegen van de Verenigde Staten en diens bondgenoten. Het doel was juist om Rusland te straffen voor het blokkeren van een militaire interventie in Syrië.

Vandaag is de ultra-nationalist Aleksandr Muzychko, ook bekend als Sashko Bilyi door de Oekraïense politie doodgeschoten.

Deze Muzycko vocht onder andere in Tsjetsjenië samen met de moslimextremisten tegen het Russische leger.

In de verschrikkelijke oorlog in Syrië financieren en bewapenen de Verenigde Staten onder andere deze Tsjetsjeense moslimextremisten met het doel Assad uit te schakelen.

Regimeveranderingen als in Afghanistan, Irak en Libië. Om VS-gezinde  dictators aan de macht te helpen zoals dit reeds in Saudi-Arabië, Qatar, Koeweit etc. en nu ook de Oekraïne het geval is.

In de Oekraïne hebben de VS tijdens de Olympische Spelen de ultra-nationalisten ondersteund om het uiterst corrupte doch democratisch gekozen regering van Viktor Yanukovych met geweld te verdrijven.

Vervolgens zijn er na deze “regime change” uiterst corrupte marionetten van de VS aan de macht geholpen.

Voor Rusland betekend dit een grote strategische klap gezien de historisch Russische en extreem belangrijke marinebasis Sebastopol hierdoor verloren ging. Rusland vocht reeds de Krim oorlog (1853 – 1856) tegen de Engelsen, Fransen en Turken voor het behoud van deze havenstad.

De Krim is nu echter weer herenigd met Rusland zoals dit al sinds 1783 was. (Daarvoor was het deel van het Osmaanse Rijk)

Zoals in het vorige artikel “crisis in de Oekraïne” reeds vermeld, zijn de problemen bij de andere voormalig Russische gebieden met Russische bevolking in de Oekraïne te verwachten.

Russen_in_der_Ukraine

Door de gevaarlijke ultra-nationalisten te ondersteunen en aan de macht te brengen heeft de VS de doos van Pandora geopend.

Niet geheel ten onrechte vreest de Russische bevolking in deze voormalig Russische gebieden (blauw op de kaart) voor hun toekomst.

De nieuwe regering in de Oekraïne heeft direct een stapel wetten ingevoerd waarbij deze Russische bevolking zwaar benadeeld wordt.

Rusland heeft te kennen gegeven dat ze haar bevolking zal beschermen als dit nodig is.

De Krim is nu op democratische wijze (gecontroleerd door internationale waarnemers) weer herenigd met Rusland, maar wat met al die andere gebieden?

Voor de nieuwe regering van de Oekraïne betekenen de ultra-nationalisten een groot gevaar. Regelmatig zijn er reeds conflicten tussen de Russische bevolking en de ultra-nationalisten. Als deze conflicten uit de hand lopen zal Rusland waarschijnlijk militair ingrijpen om haar bevolking te beschermen.

Dit betekend dat deze gebieden, waar ook het grootste deel van de (zware) industrie gevestigd is, weer met Rusland herenigd wordt.

Tenzij de NAVO ingrijpt. In dat geval wordt het WOIII.

Voor de nieuwe Oekraïense regering zijn beide opties niet prettig. Beter is het dus om zich van de macht van de ultra-nationalisten te ontdoen.

Met het uitschakelen van de ultra-nationalist Aleksandr Muzychko is hiermee een eerste stap gezet.

De komende dagen en weken zullen ons tonen of de ultra-nationalisten zich zo gemakkelijk laten uitschakelen.

Door het ondersteunen van deze mensen tijdens de Olympische Spelen hebben ‘we’ Putin gestraft voor het ondersteunen van Assad in zijn strijd tegen de jihadisten. Nu staan deze mensen ons in de weg.

Wordt vervolgd…

Hans Peter.

Bron: GoudPortal.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: