Nieuws

Ishtar, een thuisland in de ziel van een vrouw


20140316-205338_hHet evenement ‘Ishtar, een thuisland in de ziel van een vrouw’ werd afgesloten met een concert in het Operahuis

SANA – 15 maart 2014 – Het culturele evenement “Ishtar, een thuisland in de ziel van een vrouw” werd op zaterdagavond afgesloten met een concert van het Vrouwen Oriëntaal ensemble en de zanger Shadi Jamil in het operahuis in Damascus.

Aan het begin van het concert werd een documentaire, getiteld ‘Ishtars van deze Aarde’ vertoond. De documentaire, geregisseerd door al-Mohannad Kulthoum, toont Syrische vrouwen, echtgenotes en moeders van martelaren hoe ze worstelen om hun families te helpen.

In het concert speelde het Vrouwen Oriëntaal ensemble stukken uit Arabische en Syrische erfgoed vergezeld van drie zangeressen.

Daarna zang Shadi Jamil een aantal van zijn meest populaire, patriottische en traditionele liedjes van het erfgoed van Aleppo, bekend als ‘Qudoud’.

Eerder op zaterdag huldigde de minister van Cultuur, Lubana Mshaweh, het evenement in het operahuis in, dat georganiseerd wordt door de ministeries van Cultuur, Informatie en Sociale Zaken.

In een boodschap aan het Syrische persagentschap SANA zei minister Mshaweh: “Vandaag komen we bijeen in het Assad cultuurhuis om goed naar de activiteiten van de Syrische vrouwen te kijken die vanuit hun huizen en werkplekken willen bijdragen aan de opbouw van het prachtige Syrië… vandaag hebben we een aantal activiteiten van het maatschappelijk middenveld uitgevoerd en we hopen dat alle Syrische vrouwen een leven, dat op het leven van Ishtar lijkt, kunnen leven.”

De minister van Sociale Zaken, Kinda al-Shammat, benadrukt dat Syrische vrouwen de crisis doorkomen door het aanleren van handwerk. Hij voegde eraan toe dat de Syrische vrouwen de traditionele rol van de vrouw hebben overwonnen en ze nu het thuisland aan het beschermen zijn door hun kinderen aan op te voeden volgens de nationale onderwijsconcepten.

Het evenement bestaat uit een bazaar met handgemaakte onderwerpen, gemaakt door vrouwen uit alle Syrische achtergronden: vluchtelingenvrouwen, moeders en echtgenotes van martelaren en ook de actieve en prominente vrouwen.

Op woensdag was in het operahuis een artistieke tentoonstelling geopend die foto’s van de Syrische pionier kunstenaars toont, zoals Adham Ismael, Mahmoud Hammad, Fateh al-Modarres, Luai Kayyali en Nasir Showra.

Mazen / F. Allafi / H. Sabbagh.

.

001.

002.

003.

004.

005.

006.

007.

008.

Bron: SANA.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: