Nieuws

Jongste zoon van Egyptische oud-president Mursi aangehouden voor drugsbezit


unnamedArtikel door onze corresponent Chessy

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 6 april 2014 – De jongste zoon van de Egyptische oud-president Muhamed Mursi en topcommandant van de terroristische organisatie Moslimbroederschap, werd afgelopen zaterdag opgepakt door de Egyptische politie nadat hij betrapt was op drugsbezit. Volgens de Egyptische justitie ontdekte de politie drugs bij de 20-jarige Abdullah Mursi. Dit gebeurde nadat zij melding kregen van een verdacht geparkeerde auto in de stad El-Obour, ten oosten van Caïro, waarvan zij dachten dat deze voor een aanslag zou gebruikt worden.

Volgens justitie beweerde Abdullah Mursi dat hij en zijn vrienden terugkwamen van de provincie al-Charqia en dat ze eventjes stopten om daarna weer te vertrekken naar al-Muzamah al-Gamis in Caïro. Volgens justitie vonden de agenten twee hasj jointjes in de verdachte auto. De auto stonk ook naar hasj, aldus de agent die de gedrogeerde Abdullah Mursi arresteerden.

De Egyptische justitie beweert dat Mursi’s zoon tijdens het verhoor heeft bekend dat die twee hasj jointjes ook daadwerkelijk van hem waren. Een politiebron  vertelde dat hem werd gevraagd ‘Maar hasj is toch tegen de islam en jullie wilden de sharia toch?’. Waarna Abdullah begon te lachen en de ondervrager mededeelde dat hij niks met politiek te maken heeft.

Abdullah’s oudere broer Oussama, die tevens advocaat van beroep is, ontkent de beschuldigingen met klem en beweert dat ze zijn verzonnen door de aanhangers van kolonel al-Sisi om zo zijn vader en de Moslimbroederschap te beschimpen. Verder claimt Oussama Mursi dat zijn broertje inderdaad werd  gearresteerd en beschuldigd van drugsbezit door de autoriteiten. Alleen zou zijn broertje niet bekend kunnen hebben dat die jointjes van hem waren omdat er volgens hem nog geen verhoor heeft plaatsgevonden.

Verder zegt hij ook: “Weten jullie dan niet dat de helft van de leden van deze regering alcohol drinkt en drugs gebruikt? Weten jullie dan niet dat zij velen bordelen bezoeken? En dan willen ze mijn broertje criminaliseren waardoor ze mijn vader demoniseren dDoor hem te beschuldigen van het gebruik van een substantie die het bewustzijn aantast.”

Volgens de Egyptische krant al-Yawm Asabih is Abdulah Mursi weer vrijgelaten. Het is een bekend gegeven dat de terrorist Mohamed Mursi een grote vijand was van Syrië, en dat hij samenspande met Qatar en Turkije tegen Syrië. Maar zoals ze zeggen boontje komt voor zijn loontje, want Mohamed Mursi en zijn terroristische commandanten van de Moslimbroederschap worden nu berecht. De zoon van Mursi zit aan de drugs en Recep Tayyip Erdogan heeft politieke problemen. En de Syrische president Bashar al-Assad regeert nog steeds en zal deze oorlog winnen.

Chessy.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: