Nieuws

Tsjetjeense president veroordeelt de aanvallers van het Syrische dorp Kesab


Ïàðëàìåíò ×å÷íè ïåðåèìåíîâàë ïðåçèäåíòà ðåñïóáëèêè â ãëàâó ×Ð

De Tsjetsjeense president Ramzan Kadyrov. (Foto: RIA Novosti)

.

“Hoeveel Syriërs moeten sterven tot de NAVO-landen stoppen met deze terroristen te financieren?” – Ramzan Kadyrov, president van Tsjetsjenië.

.

THE VOICE OF RUSSIA – 1 april 2014 – Terroristen die de Syrische stad Kesab hebben aangevallen, hebben niets gemeen met de islam, schreef de Tsjetsjeense president Ramzan Kadyrov maandag op een van zijn officiële pagina’s van de sociale netwerken. Hij uitte medeleven met de families van de overledenen in Kesab, een overwegend door Armeniërs bevolkte plaats in het noordwesten van Syrië, en in andere delen van het land, aldus het Russische persbureau TASS.

Ongeveer honderd mensen zijn omgekomen in Kesab als een resultaat van een aanval van de rebellen die, zoals wordt benadrukt door de Syrische autoriteiten uit Turkije komen”, zei Karydov. “Ze waren etnische Armeniërs, de inheemse bewoners van Syrië.”

Volgens de officiële gegevens is de aanval op Kesab uitgevoerd door al-Qaida strijders aangesloten bij het zogenaamde al-Nusra front en het Islamitisch Front”, zei hij . “Hierbij vermeld ik met klem dat deze terroristen niets gemeen hebben met de islam en geen moslims genoemd kunnen worden.”

Kadyrov klaagt over de stilte over de tragedie door ambtenaren in de Europese landen en in de Verenigde Staten (VS).

Deze terroristen worden gehouden, gekoesterd en bewapend door het Westen en getraind door de geheime diensten van de NAVO-landen”, zei hij. “Ze vervullen de taak om Syrië te ruïneren en de islamitische landen te verzwakken. En waar zijn de Europese en Amerikaanse democratieën en waarom houden zij hun monden?”

Waarom pompen ze honderden miljoenen dollars, wapens en deskundigen in de misdadigers die zich verzetten tegen de wettige regering in Syrië en vrouwen, ouderen en kinderen doden?”, zei Kadyrovi. “Hoeveel Syriërs moeten sterven tot de NAVO-landen stoppen met deze terroristen te financieren?”

Tegen deze achtergrond hebben de bedreigingen tegen Rusland, die de resultaten van het referendum in de Krim ondersteunt en erin slaagde om bloedvergieten daar te voorkomen, een bijzonder cynisch klank”, zei hij .

De Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Gennady Gatilov drong bij de VN-veiligheidsraad aan om de beschieting van etnische Armeense inwoners in Kesab te bespreken zonder vertraging.

Het is essentieel dat de VN-veiligheidsraad de situatie onmiddellijk moet onderzoeken”, tweette hij.

Activisten van de Armeense gemeenschap in Moskou hielden een vreedzame actie van protest voor de Turkse ambassade op maandag.

De gegevens die we hebben suggereren dat strijders uit Turkije deelnamen aan de zuiveringen van de vreedzame bevolking en we willen deze misdaad graag publiekelijk aan de orde brengen”, aldus Edgar Grig, een leider van de gemeenschap.

Voor dit doel hebben de Moskouse Armeniërs een verzoek ingediend om een vergadering op woensdag 2 april te houden in het gemeentehuis.

Bron: The Voice of Russia.

Advertenties

Reacties

3 gedachtes over “Tsjetjeense president veroordeelt de aanvallers van het Syrische dorp Kesab

  1. Dit is op oogenhand herblogd.

    Geplaatst door oogenhand | 6 april 2014, 16:16
  2. Dit is op ElderofZyklon's Blog! herblogd.

    Geplaatst door Cj aka Elderofzyklons Blog | 6 april 2014, 17:29

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: RED KESSAB EN SYRIË ,DE VOLKSKRANT ONTKENT EEN INVAL EN GENOCIDE | freesuriyah - 6 april 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: